Crescatorii de animale vor beneficia anul acesta de sprijin financiar in limita a 120 de milioane de lei, reprezentand plati nationale directe complementare, si de 300 de milioane de lei pentru ameliorarea efectivelor de animale, a decis Guvernul la ultima sedinta.
Prima pe tona de lapte pentru exploatatiile care detin cota de lapte este de 148 de lei, prima pe cap de animal pentru bovinele femele care alapteaza este de 400 de lei, prima speciala pe cap de animal pentru vitele tinere crescute pentru carne este de 400 de lei, prima de sacrificare pe cap de animal pentru bovine este de 150 de lei, iar prima pe cap de animal pentru oi sau capre la fatare este de 35 de lei.
Guvernul a aprobat si un sprijin financiar de 300 de milioane de lei pentru ameliorarea efectivelor de animale si imbunatatirea calitatii productiilor zootehnice pentru anul 2007. Si crescatorii de pasari vor beneficia in acest an de o subventie de 1,6 lei pentru fiecare pui de carne, valoarea totala a sprijinul destinat crescatorilor de pui de carne fiind de 114,7 milioane de lei in acest an. (D.E.)