Zece autobuze noi aduse din Danemarca vor intra de luni pe ruta Micro 19 - Parc CFR dupa ce mijloacele de transport care deservesc in prezent traseul 102 vor fi redirectionate pe rute cu probleme majore, respectiv Micro 39 - Piata Centrala.

Cu o investitie de 2 milioane de lei, Transurb a achizitionat in acest an 20 de autobuze second-hand. Pana in prezent au ajuns la Galati doar zece dintre acestea, restul urmand sa intre pe rutele municipiului abia de anul viitor. Cu toate acestea vestea nu este una foarte buna pentru galateni. Si asta pentru ca, desi vor veni autobuze noi care au cate 32 de locuri pe scaune si cate 75 de locuri in picioare, acestea nu vor rezolva problemele transportului public in comun din orasul nostru.

"Chiar daca cele zece autobuze vor intra pe traseul 102, nu pot spune ca nu vor mai fi probleme, pentru ca necesarul pentru aceasta ruta este de 20 de autobuze" a declarat Genica Totolici, directorul Transurb. Aceleasi probleme sunt si la celelalte trasee, unde fie sunt prea putine mijloace de transport, fie cele existente sunt mult prea vechi pentru a satisface cerintele cetatenilor si a respecta normele privind protectia mediului.

"Pentru ca autobuzele de pe traseul 11 sunt foarte mici, vom redirectiona pe aceasta ruta cobrele care merg in prezent pe 102. Iar autobuzele de pe traseul Micro 39 - Piata Centrala le duc pe alte trasee cu autobuze foarte vechi respectiv 9, 20, 34" a mai adaugat Totolici. Si pentru ca si problema protectiei mediului sa fie rezolvata, autobuzele vechi vor merge la conventie. "Incerc sa tin cat mai mult noile autobuze in oras si sa redirectionez vechile autobuze spre conventie" a mai spus Totolici.

In prezent, parcul auto al societatii Transurb are 105 autobuze, insa directorul s-a plans ca, zilnic, 15 dintre acestea, prin rotatie, intra la reparatii cu defectiuni tehnice.