Tranzactionarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a actiunilor Fondului Proprietatea va avea loc, cel mai probabil, in prima luna a anului viitor, sustine Alexandru Paunescu, presedintele Consiliului de Administrare al Fondului, citat de Mediafax.
Pentru ca pana atunci vor fi distribuite 10% din actiuni, doar acest pachet va putea fi tranzactionat la Bursa. Paunescu estimeaza ca pana la finele anului aproximativ 2.000 de titluri vor fi transformate in actiuni. In ceea ce priveste posibilitatea instrainarii actiunilor, Paunescu a precizat ca, excluzand mostenirile, orice act de vanzare in afara pietei de capital este nul. De asemenea, presedintele Fondului neaga unele informatii din presa potrivit carora el ar fi propus ca actiunile sa se transforme in titluri la purtator. Paunescu a mai spus ca pana la desemnarea administratorului Fondului va fi aprobata prin lege o politica de investitii provizorie.
Mai trebuie spus ca dividendele de incasat in 2006 sunt estimate la 140 de milioane de lei. Totusi, pana in prezent Fondul a primit dividende in suma de 78,5 milioane de lei. Cea mai mare contributie a avut-o Petrom, cu 65,7 milioane de lei. Printre celelalte companii care au platit deja dividendele se numara Alro Slatina si Posta Romana. Paunescu a aratat ca o parte din dividendele cuvenite le va obtine in instanta, mai ales in cazul societatilor unde este actionar Ministerul Economiei si Comertului