Marile magazine au anticipat nevoile clientilor de 1 Mai si s-au pregatit cu tot felul de promotii prin care sa le ia ochii. Desi bugetul lor este cam auster dupa cheltuielile de Paste, clientii vor rezista cu greu produselor la preturi tentante. De la electrocasnice, mici si pana la solutii impotriva insectelor, marile magazine au taiat destul de mult din preturi, astfel incat, in minivacanta de 1 Mai, multi clienti sa le treaca pragul.
Cele mai "tari" oferte se gasesc in cazul produselor electrice si electrocasnice. Lantul de magazine Carrefour, unul dintre cei mai mari retaileri din tara, vine cu oferta "1+un cadou". Adica la un produs cumparat pana la 7 mai, veti primi automat un cadou. Este evident ca pasionatii de muzica, carora le place ca sunetul sa rasune tare in boxe, vor cauta niste casetofoane pe masura pentru plimbarile la iarba verde. In acest sens, Carrefour ofera la un casetofon auto cu MP3, in valoare de 330 de lei, doua boxe cadou. Boxe de casetofon auto la preturi promotionale se gasesc si in magazinele Plus, unde o pereche costa doar 40 de lei. La acelasi pret si in aceleasi magazine se gaseste o tricicleta pentru copii, numai buna pentru plimbarile din luna florilor. Excelent pentru iesirile la iarba verde este si setul de bermington, care cuprinde doua palete mari, trei fluturase si o minge de fotbal si costa doar 30 de lei in magazinele Cora.
Pentru a imortaliza petrecerea in aer liber, este nevoie de aparate digitale sau, de ce nu, de camere video. La Carrefour puteti cumpara un aparat fotodigital la numai 400 de lei pentru care primiti cadou un card de memorie de 512 MB. Tot aici, pentru o camera video cu ecran LCD, in valoare de 1.000 de lei, primiti cadou cinci casete. Si daca cumparati un MP3 in valoare de 150 de lei, veti primi inca unul cadou. O alta oferta care ia ochii la Carrefour este un LCD cu diagonala de 50 cm in valoare de 1.299 de lei, pentru care primiti cadou un DVD.
Pentru cei care vor un televizor ceva mai mare in sufragerie, Carrefour ofera un LCD cu diagonala de 82 cm la doar 2.499 de lei si un sistem home cinema cadou.

Atentie la timbrul verde!

Daca vreti sa economisiti 7 lei, e bine sa cumparati electrocasnice pana la 30 aprilie. Si asta pentru ca de atunci vom plati la achizitionarea oricarui echipament IT&C si electronice de consum un timbru verde in valoare de 7 lei, potrivit asociatiei ECO TIC. Aceasta taxa verde se plateste pentru a acoperi costurile de colectare si reciclare a deseurilor de echipamente electrice si electronice. Puteti evita insa plata timbrului verde daca cumparati produsul pe componente.

1 Mai cu mici la iarba verde

Marile magazine si-au umplut rafturile si cu produse de carne, pe care clientii sa le sfaraie pe gratare la iarba verde.
Astfel, in Carrefour, la un kilogram de mix grill in valoare de 11,90 lei, care cuprinde piept de pui, aripioare si ciocanele, primiti un condiment gratuit. Si in magazinele Plus, un astfel de mix din carne de pasare costa 9,99 lei kilogramul. Magazinele La Fourmi ofera mici la 10,49 lei kilogramul si cotlete de porc fara os la 18,99 lei kilogramul.
Pentru a indeparta insectele care risca sa va strice petrecerea la iarba verde, veti avea nevoie de sprayuri antigandaci. Carrefour s-a gandit deja la acest lucru si ofera tot felul de solutii pentru indepartarea ganganiilor. Astfel, un spray impotriva mustelor de 300 ml plus 100 ml cadou costa 7,23 lei, iar unul pentru taratoare, de 300 ml, costa 6,59 lei.