Blogul lui Constantin Gheorghe: O sarbatoare decenta, mediatizata indecent

Asadar, ce am inteles noi din ziua de 1 Decembrie? Principala invatatura e aceea ca fasolea cu ciolan n-a fost niciodata traditie de 1 Decembrie! Obiceiul asta prost ni se trage de la diavoleasca inventie numita ProTv! Asta nu i-a impiedicat pe cei prezenti pe langa cazanele cu fiertura "divina" sa se calca pe picioare pentru o portie. Mai mult, la Primaria sectorului 2, sector fruntas in intrecerea ciolaneasca, un nene, ametit probabil si de aburii tuicii fierte, i-a sarutat mana ciolanarului-sef, Basescu. Care nu si-a facut cum trebuie baita de multime la Arcul de Triumf, unde a fost huiduit, si a venit la jupan Ontanu, om de baza, cu experienta in domeniu, dobandita in Epoca de Aur, din care au venit si bucataresele care s-au ocupat de fasole. De data asta lucrurile au mers ca unse, si nu i-a mai strigat nimeni "Rusine!"
Fiara populara n-a putut fi domolita de cele 1,2 tone de friptura si 600 de litri de vin, oferite de organizatori la Alba Iulia, drept pentru care si Boc si-a luat portia de huiduieli!
Sigur ca au fost si momente decente. De fapt, decenta a dominat sarbatoarea. Doar ca la noi totul se tabloidizeaza, faptul divers vine inaintea faptului esential. De unde si imaginea de indecenta, de mizerie, de necivilizatie. 1 Decembrie merita mai mult decat tratamentul asta mediatic degradant. Lucrurile se vor schimba doar atunci cand vom fi, in fine, o natiune. Pana atunci mai e...