Ziua Marinei Romane, sarbatorita in Herastrau. Ce poti face duminica in Bucuresti
Ziua Marinei Romane a ajuns la cea de-a 112-a aniversare.
"Pentru bucurestenii care nu vor putea ajunge la mare, Ziua Marinei Romane va fi sarbatorita de catre marinarii militari si in Bucuresti, prin doua actiuni organizate in Parcul Herastrau. Duminica, in zona debarcader, intre orele 16,00 si 20,00, vor avea loc jocuri si concursuri marinaresti, cei interesati vor putea sa invete sa confectioneze noduri marinaresti la atelierele interactive, iar fanfara Fortelor Navale va sustine un spectacol. Pe 15 august, in zona debarcaderului din Parcul Herastrau, intre orele 9,00 si 12,00, va avea loc un ceremonial militar si religios, apoi Zeul Neptun va deschide traditionalele concursuri marinaresti, iar intre orele 18,00 si 20,00, la foisor, va avea loc un concert de fanfara", se arata intr-un comunicat de presa transmis.
In plus, sunt organizate diverse activitati culturale cu tematica de marina la cercurile militare din Constanta, Mangalia si Tulcea.
Ziua Marinei Romane se sarbatoreste la 15 august, fiind strans legata de sarbatoarea religioasa a Sfintei Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.