AGERPRES: Sonimpex Topoloveni, producatorul Magiunului de prune Topoloveni implineste 22 de ani de activitate
Sonimpex Topoloveni, producatorul Magiunului de prune Topoloveni implineste 22 de ani de activitate. Infiintata de Dragobete, sarbatoarea dragostei la romani, compania a produs cu drag si respect pentru romani, fiind fidela principiilor pe care s-a bazat la infiintarea sa in 1993, acelea de a oferi pietei doar produse romanesti, naturale, cu efecte benefice asupra sanatatii.
In ultimul deceniu, compania s-a remarcat prin resuscitarea unui produs traditional romanesc - magiunul de prune Topoloveni, pe care a reusit sa il impuna la nivelul UE ca fiind primul si singurul produs romanesc recunoscut ca traditional, unic si autentic prin acordarea certificatului de Indicatie Geografica Protejata (IGP). Compania a preluat in anul 2001 fabrica de magiun de la Topoloveni- prima de acest gen din tara, infiintata in anul 1914, pe care a repus-o in functiune in conditii tehnologice adaptate standardelor internationale, fapt care a determinat un progres in ceea ce priveste calitatea produselor si recunoasterea nationala si internationala a acestei calitati. Astfel, incepand din anul 2002, Magiunul de prune Topoloveni a inregistrat numeroase certificari ale calitatii, atat la nivel national- Marca de aur, Cod Operator Nato sau obtinerea calitatii de Furnizor al Casei Regale a Romaniei, cat si european - Indicatia Geografica Protejata obtinuta in anul 2011, care plaseaza magiunul de prune Topoloveni in categoria premium a dulceturilor din fructe. Calitatea deosebita a produsului, precum si exceptionalele insusiri nutritionale au fost recunoscute si premiate de patru ori pana acum cu 'Superior Taste Award' de catre renumitul Institut International pentru Gust si Calitate din Bruxelles, format din peste 60 de bucatari chefi ai celor mai renumite Academii culinare din lume. Juriul a acordat Magiunului de prune Topoloveni de doua ori consecutiv, doua din maximum trei stele de aur, ceea ce inseamna ca a apreciat produsul ca avand 'un gust remarcabil '
Compania s-a remarcat si prin diversificarea gamei de produse cu dulceturile din fructe, legume si petale din flori Topoloveana, dar si a zacustilor si bulionului din rosii comercializate sub acelasi brand. Produsele au respectat de la bun inceput acelasi standard al calitatii impus de Magiunul de prune Topoloveni, si au fost premiate atat cu stele de aur de Institutul International pentru Gust si Calitate, cat si cu medalii de argint si bronz de catre institutul Monde Selection.
Sonimpex Topoloveni este singurul producator roman care a accesat doua programe de promovare pe fonduri europene pentru Magiunul de prune Topoloveni - singurul produs romanesc cu IGP, care, din 2013 a ajuns pe pietele din Norvegia, Elvetia si Rusia, dar si in Orientul Mijlociu, America de Nord si Coreea de Sud.
Calitatile exceptionale ale Magiunului de prune Topoloveni i-au adus numeroase alte recunoasteri - certificat Kasrut, certificat Halal, dar si o recomandare din partea Institutului National de Diabet N.C Paulescu prin care se arata ca 'magiunul de prune Topoloveni poate fi consumat de bolnavii de diabet, respectand indicatiile medicului curant'.
Cu ocazia aniversarii celor 22 de ani de activitate, dar si pentru a veni in sprijinul celor care tin Postul Pastelui, Sonimpex Topoloveni vinde Magiunul de prune la un pret promotional de 12 RON, campanie valabila doar in magazinele proprii din Bucuresti - str. C.A. Rosetti nr. 26, str Berzei nr. 44 si bd Carol I nr. 57, si in magazinul onlinewww.magiun-sonimpex.ro.
- Dorim sa ne bucuram cu toti consumatorii nostri in aceasta zi festiva si oferim un pret deosebit, in magazinele deschise in Bucuresti, respectiv 12 ron borcanul cu Magiun Topoloveni, borcan cu greutatea neta de 350 grame. Vom continua procesarea alimentelor functionale; in fabrica noastra NU vor exista niciodata zahar adaugat, conservanti, coloranti, amelioratori, E-uri sau orice alt tip de chimicale. Nu vom permite niciodata luarea in deradere a traditiei culinare romanesti, parte a culturii noastre si implicit a istoriei. Vom continua promovarea Romaniei pe toate continentele prin Magiunul de prune Topoloveni si dulceturile unice in lume, prin inlocuirea siropului de zahar cu sirop natural de mar. Deviza noastra este: Ceea ce produci, in industria alimentara, trebuie sa consumi intai cu fiintele cele mai dragi, prietenii cei mai apropiati si apoi sa le propui consumului celor pe care nu ii cunosti, declara dna Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.