Luni, 27 mai 2013, Fundatia World Vision Romania deschide la Cluj Napoca "Centrul de informare si consiliere pentru mestesugari". Initiativa face parte din proiectul "Atelierul de mestesuguri" care urmareste sa sprijine dezvoltarea mestesugurilor traditionale in mediul rural.
Centrul va oferi mesterilor populari informatii despre oportunitati de promovare si dezvoltare in cadrul proiectului, surse de finantare pentru mestesugari, scrierea unui plan de afaceri, formalitati legale pentru deschiderea unei asociatii sau firme si calendarul targurilor de artizanat 2013 - 2014.
Biroul de informare se afla la sediul World Vision Romania din Cluj Napoca, str. Republicii nr.70. Programul de lucru este de luni pana joi intre orele 15:00 - 17:00, iar vinerea intre 12:30 si 14:30. Mai multe informatii se pot obtine de la Ghita Todica, coordonatorul centrului (tel. 0731.444.793).
Infiintarea punctului de informare si consiliere da startul celei de-a treia etape a proiectului "Atelierul de mestesuguri". Concomitent, este demarat procesul de selectie a mesterilor care vor lucra in atelierul - pilot din comuna Dezmir, judetul Cluj.
Intre ei se numara tesatori instruiti in prima etapa a proiectului, dar inscrierile sunt deschise pentru toti artizanii care au domiciliul in mediul rural, judetele Bihor, Bistrita - Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare si Salaj.
Obiectivul atelierului - pilot din comuna Dezmir este sa puna la dispozitia a 15 mestesugari un spatiu dotat si utilat corespunzator pentru a-si desfasura activitatea. Totodata, acestia vor beneficia gratuit de sprijin si consiliere. Costurile de intretinere ale atelierului sunt acoperite prin proiect. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati website-ul www.atelieruldemestesuguri.ro. Incepand din luna iunie, obiectele lucrate de artizanii din "Atelierul de mestesuguri" vor fi promovate pe internet prin intermediul catalogului online "Targul de la sat" si, in lunile urmatoare, vor fi expuse spre vanzare in pensiuni rurale din regiunea de nord - vest.
"Atelierul de mestesuguri" este un program integrat de calificare, dezvoltare a competentelor antreprenoriale, suport si consiliere a resurselor umane, pentru dezvoltarea mestesugurilor traditionale din mediul rural din regiunea Nord - Vest. Proiectul este finantat din fonduri europene prin POSDRU si se desfasoara in perioada martie 2012 - aprilie 2014.