Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru urmatoarele zile. Potrivit acesteia, vremea va deveni foarte rece si va ninge in toata tara.
Vremea va fi predominant inchisa si va continua sa se raceasca in majoritatea zonelor, devenind rece in estul tarii.
Precipitatiile vor fi frecvente in regiunile estice si sud-estice si vor avea caracter local si temporar in restul teritoriului, iar cantitatile de apa vor depasi local 15…20 l/mp si pe arii restranse, mai ales in Muntenia, 30…40 l/mp. In Moldova, estul Transilvaniei si la munte va ninge, in Muntenia si in nordul si estul Olteniei vor fi mai ales ploi si lapovita in primele ore, insa dupa orele amiezii vor predomina ninsorile.
In Dobrogea va ploua in mare parte din interval, iar ninsorile vor aparea local in cursul noptii.
In restul tarii precipitatii mixte se vor semnala pe arii din ce in ce mai restranse. Pe spatii mici vor mai fi depuneri de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in Dobrogea, sudul Moldovei si cea mai mare parte a Munteniei, cu viteze ce vor depasi la rafala 50…55 km/h si izolat 65 km/h. Temperaturile maxime se vor incadra intre -7 grade in nordul Moldovei si 7 grade in vestul Transilvaniei, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -8 si 0 grade.
In zonele joase, izolat se va semnala ceata.