BANAT
In primele zile ale intervalului de prognoza vremea se va mentine calduroasa, caniculara chiar in orele amiezilor, cand temperatura aerului se va situa in jurul valorii medii de 36 de grade, iar minima nocturna nu va cobori sub 18 grade.
Incepand din 3 septembrie, regimul termic va marca o scadere treptata, astfel incat, in intervalul 9 â€" 13 septembrie, vremea va deveni normala din punct de vedere termic pentru aceasta perioada a anului, cu valori maxime ce se vor situa, in medie, in jurul a 23...24 de grade si minime de aproximativ 12...13 grade.
Probabilitatea pentru precipitatii va creste dupa data de 5 august, dar ploi pe arii mai extinse si, izolat, mai importante cantitativ, se vor semnala in intervalul 7-9 septembrie.

CRISANA

Vremea va fi calduroasa, caniculara la campie la inceputul perioadei de prognoza, dar incepand cu data de 3 august va intra intr-un proces de racire treptata. Astfel, dupa temperaturile ridicate din primele zile, ce vor atinge, in medie, 35...36 de grade ziua si 18 grade noaptea, regimul termic va marca o scadere, iar in intervalul 9-13 septembrie va deveni normal pentru data calendaristica, cu maxime diurne situate, in medie, in jurul a 23 de grade si minime nocturne de 11...12 grade.
Dupa data de 3 septembrie va creste probabilitatea pentru precipitatii, insa ploile vor fi in general slabe cantitativ si se vor semnala izolat, exceptand intervalul 7-9 septembrie cand aversele se vor intensifica si se vor extinde.

TRANSILVANIA

Prima saptamana de prognoza va debuta cu o vreme calduroasa, local caniculara la amiaza, cand se vor atinge temperaturi medii de aproximativ 34 de grade. Din 3 septembrie insa, valorile termice vor scadea usor si treptat, spre 21...22 de grade in intervalul 9-13 septembrie, vremea devenind normala din punct de vedere termic pentru a doua decada a lunii. Temperaturile nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, fiind in scadere de la 17...18 grade in primele nopti, pana la 9...10 grade spre finalul celor doua saptamani ale intervalului de prognoza.
Probabilitatea de aparitie a averselor va creste dupa data de 5 septembrie, dar intre 7 si 9 septembrie acestea se vor semnala pe arii mai extinse si pot fi mai importante cantitativ.

MARAMURES

Dupa primele trei zile caniculare, in care temperaturile vor atinge la amiaza valori medii de 34...35 de grade, vremea se va raci usor de la o zi la alta. Prin urmare, maximele diurne vor cobori spre 22...23 de grade intre 9 si 13 septembrie, valori ce vor caracteriza o vreme normala sub aspect termic pentru a doua decada a lunii septembrie.
Regimul termic nocturn va avea o evolutie similara, fiind in scadere de la 17 grade la inceputul perioadei de prognoza, spre 10 grade la finalul acesteia.
In intervalul 3-13 septembrie vor fi ploi aproape zilnic, dar intre 7 si 9 septembrie acestea se vor semnala pe arii extinse si, izolat, vor fi mai importante cantitativ.