Taifasuri.ro : Arma secreta anticancer: samburii de caise (Autor: Catalina Tagarta)

Desi putini stiu, vitamina B17 ofera multe beneficii organismului, iar potrivit unor studii recente se pare ca aceasta lupta chiar si impotriva cancerului. Fiind extrasa din migdale amare, vitamina era cunoscuta in China si Egiptul antic si sub numele de amigdalina. In ceea ce priveste utilitatea acesteia in tratarea afectiunilor, legendele spun ca un papirus egiptean vechi de peste cinci mii de ani mentioneaza utilizarea ei in tratamentul unor tumori ale pielii, iar in randul triburilor de indieni care consuma frecvent bauturi preparate din samburi de fructe, ce sunt bogati in amigdalina, nu s-a inregistrat niciun caz de cancer.
Bogati in vitamina B17
Potrivit medicului biochimist Ernest Krebs, cancerul este o boala cauzata de o deficienta nutritionala, nu de o bacterie, de un virus sau de o toxina misterioasa. Dupa ani de cercetari, biochimistul a ajuns la concluzia ca cele mai grave boli sunt cauzate de absenta unei substante pe care omul modern a eliminat-o din dieta sa, si anume vitamina B17 sau amigdalina, uneori cunoscuta si sub numele de laetrile. De aceea, pentru preventia cancerului, el propune, conform rezultatelor studiilor, ca fiecare persoana sa consume zece samburi amari de caise zilnic.
Amigdalina tine tensiunea arteriala sub control
Ca structura chimica, vitamina B17 este o combinatie a doua molecule de glucoza, una de benzaldehida si una de acid cianhidric, iar in retetele medicale amigdalina e cunoscuta sub numele de nitrilozida. Vitamina-"minune" poate fi folosita si in scop terapeutic, nu doar profilactic. Desi in multe locuri este considerata o metoda neconventionala, vindecarea cancerului cu vitamina B17 este posibila in prezent in clinici din tari precum Anglia, Germania, Mexic, Elvetia si altele, iar pretul tratamentului variaza intre 2.000 si 5.000 de dolari. E bine totusi sa stiti si ca vitamina B17 nu se regaseste doar in samburii amari de caise, si ca ea aduce si alte beneficii organismului, printre care mentinerea tensiunii arteriale la valori normale si ameliorarea durerilor provocate de artrita.
Consumati marul cu tot cu cotor
Iata si alte surse din natura de unde puteti lua amigdalina. E vorba despre semintele si miezul din samburii de: caise, piersici cu coaja neteda, nectarine, pere si prune. Atentie insa! In urma descompunerii vitaminei B17, in corp se elimina acid cianhidric, care este toxic in cantitati mari, de aceea nu se recomanda consumul a mai mult de zece samburi pe zi. Si semintele de mere contin multa vitamina B17, asa ca ar fi bine sa urmati zicala englezilor: "Un mar pe zi tine medicul la distanta". Pe langa celelalte beneficii aduse organismului de acest fruct, amigdalina din seminte va va feri si ea de boli, dar cu conditia sa mancati marul cu tot cu seminte.
Sunt indicate alimentele in stare cruda
De asemenea, si afinele, coacazele, capsunile si zmeura contin vitamina B17, iar in mure, aceasta se gaseste chiar in cantitati destul de mari. Si fasolea, cereale precum hrisca, ovazul, secara sau orzul sunt trecute pe lista alimentelor ce contin vitamina B17, alaturi de mazare, broccoli, varza sau conopida. Daca va plac spanacul, dovleceii, strugurii sau ceapa rosie nu uitati sa le treceti nici pe ele in meniu, cel putin o data pe saptamana, insa de preferat ar fi sa consumati alimentele in stare cruda sau cel mult fierte, pentru a-si pastra proprietatile.
Nucile de Macadamia, care au un continut ridicat de ulei, dar si de minerale precum fier si zinc reprezinta si ele o sursa buna de amigdalina daca sunt consumate in stare cruda. Acest lucru este valabil si pentru boabele de soc, ce au multa vitamina A, dar si C.
Pont! Daca nu gasiti samburi de caise, va puteti bucura de efectele lor benefice optand pentru varianta pudra, de la plafar.

- Mai multe informatii utile despre combaterea cancerului puteti gasi pe site-ul www.invingecancerul.ro.