MAGAZIN: Nepamanteni cu infatisare de mumii (Autor: DAN D. FARCAS)
Istoria spune ca in seara zilei de 11 octombrie 1973, in oraselul Pascagoula (Mississipi), Charles Hickson (42 ani) si Calvin Parker (18 ani), primul contramaistru, celalalt muncitor la santierul naval local, au iesit la pescuit, nu departe de varsarea raului Pascagoula in Golful Mexic. La scurt timp dupa lasarea intunericului, la 10 metri de ei, a coborat un obiect oval cu diametrul cam de 30 de metri, levitand la vreo jumatate de metru de sol. Din el au iesit trei creaturi stranii care au plutit spre cei doi fara sa atinga pamantul. Inalte de circa un metru si jumatate, aveau o piele cenusie si zbarcita, capul plesuv si o infatisare generala de mumii.
I-au paralizat pe martori, i-au transportat in nava, i-au examinat medical, le-au dat apoi drumul si au plecat. Cazul a fost indelung investigat si la ora actuala este printre cele mai cunoscute rapiri OZN. Divagand de la discutiile care au urmat prezentarii, in luna mai 2015, a presupuselor diapozitive cu mumia unui extraterestru de la Roswell, unii ufologi au afirmat ca aspectul de mumie al aparitiilor de la Pascagoula este oarecum unic in intalnirile de gradul III si IV. Ufologul spaniol Luis R. Gonzalez a reamintit atunci alte patru cazuri in care au fost semnalate entitati semanand cu mumii. Cred ca ele ar interesa si cititorii revistei noastre.
Intr-o dupa-amiaza din anul 1952, in jurul orei 16:30, Cesar Augusto Valdivieso, de 30 de ani, angajat al unei companii petroliere, conducea masina dinspre Pucusana spre Lima (Peru). La un moment dat, a vazut un disc stralucitor la nivelul solului. A oprit si a mers pe jos vreo 10 minute sa vada mai de aproape aparitia. Cand a fost la o distanta de 20 de metri, din disc au iesit trei figuri. Aratau ca niste mumii, aveau picioarele lipite, ca si cand ar fi avut un singur picior mare. Se deplasau alunecand pe pamant. Pielea lor era ca stergarul. L-au rugat pe martor sa le spuna unde se afla, la inceput intr-o limba engleza mecanica, iar atunci cand acesta a spus ca sunt in America de Sud, conversatia a continuat in spaniola. Martorul afirma ca vizitatorii au avut o discutie lunga cu el si l-au luat, pentru o excursie, in nava lor, de-a lungul coastei oceanului, pe care o vedea prin peretele transparent. Valdivieso a confirmat detaliile intalnirii si sub hipnoza. Investigatorul cazului, Richard Greenwell, a crezut in sinceritatea lui, dar a considerat experienta ca ireala.
Lacune temporare?
Pe 26 august 1975, la ora 4 in zori, Sandra Larson (o chelnerita divortata si ocazional cantareata country) se deplasa cu masina, in Dakota de Nord (SUA), dinspre Fargo spre orasul Bismark. In masina mai erau fiica ei Jackie, de 15 ani, ca si prietenul Sandrei, Terry O'Leary de 20 de ani. La un moment dat au vazut 8-10 obiecte luminoase, portocalii, coborand oblic, unul fiind mai mare decat celelalte. Cand au ajuns la o distanta de 50 de metri si la o altitudine de vreo 7 metri de la sol, obiectele s-au oprit si cateva s-au indepartat in zbor. Observatia, care li s-a parut ca a durat doar cateva secunde, a fost insotita de senzatia stranie ca, in timp ce priveau globurile, stateau pe loc, desi isi aminteau ca masina s-a deplasat constant cu peste 80 km pe ora. Adolescenta, care era asezata in mijlocul scaunului din fata, s-a trezit dintr-o data pe bancheta din spate. Desi era o autostrada relativ aglomerata, doar cateva persoane campate in zona au raportat ca au vazut niste lumini, ca si un grup de studenti de la o statie de benzina in Tower City. Ei au mai observat insa ca era ora 5:23.
(Va urma)