(continuare)
Reluam din Evenimentul zilei fragmente din prima marturisire facuta de Viorel Hrebenciuc in fata magistratilor care au emis mandatul de arestare in dosarul cererii de restituire a padurii printului Gheorghe Sturdza-Paltin.

Relatii nu prea cordiale cu Ilie Sarbu

Fostul deputat a mai explicat care erau relatiile cu presedintele Senatului, senatorul Ilie Sarbu (PSD), la care, spune DNA, ar fi intervenit pentru a rezolva problemele cu Romsilva.
- Intrebare: I-ati solicitat vreodata inculpatului Ilie Sarbu sa ia legatura cu vreun functionar pentru a-l determina sa faca ceva in legatura cu acest titlu.
- Raspuns: Nu, relatiile mele cu dl. Sarbu nu sunt prea cordiale.
- Intrebare: Pentru perioada din urma ati mai purtat vreo discutie cu privire la amnistierea sau gratierea?
- Raspuns: Nu imi aduc aminte, acesta este un subiect de discutie, poate am discutat la o cafea, dar nu stiu cand.
- Intrebare: Intr-o alta redare a DNA va exprimati referitor la Ilie Sarbu mentionata in referatul cu propunerea de arestare preventiva?
- Raspuns: Am vazut redarea discutiei in referat, dar nu pot preciza contextul in care am purtat-o.
- Intrebare: Cu Adam Ioan ati discutat vreodata sau ati purtat corespondenta privitor la punerea in posesie?
- Raspuns: Adam este un profesionist desavarsit, in opinia mea, dar in acelasi timp, ca om este extraordinar de cicalitor. Oriunde ma prindea, pe hol la Parlament, la prezidiu in Parlament, venea la mine si ma cicalea cu diferite aspecte, abateri din jur etc. Era pornit pe cei de la Bacau, pe Ghelase (seful Directiei Silvice Bacau, apropiat a lui Hrebenciuc - n.r.), ca nu fac, ca nu fac ceea ce trebuie sa faca. Eu ii explicasem ca nu Ghelase este, ci cei de la Romsilva Bucuresti.
(Va urma)