Senatorul Petru-Alexandru Fratean a sustinut o declaratie politica intitulata: Ordonanta tehnocrata privind salariile bugetarilor. Dar legea?. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Guvernul Romaniei a aprobat ordonanta de urgenta privind salariile bugetarilor prin care peste 650 000 de persoane vor beneficia de cresteri salariale, insa trebuie sa subliniez faptul ca aceasta majorare a fost facuta de Guvernul Ciolos la presiunea PSD, pentru ca, sa nu uitam, de la investitura, ei se plang ca nu exista fonduri.
Datele statistice la nivel macroeconomic calculate de Eurostat confirma faptul ca Romania, in primele luni ale anului 2016, a avut cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana ca urmare a masurilor de reducere a fiscalitatii luate de guvernarea PSD, astfel ca este absolut firesc ca aceasta crestere sa se simta direct si in buzunarele romanilor, nu doar in cifre statistice. Ordonanta rezolva din inechitati, urmareste sa egalizeze salariile persoanelor incadrate pe aceeasi functie si acorda un bonus de merit pentru cei care au o activitate deosebita in sistemul de sanatate.
Insa salariile medicilor si ale profesorilor trebuie sa creasca mult mai mult daca ne dorim o Romanie normala, europeana. Pe de alta parte, aceasta ordonanta nu poate suplini totusi legea unitara a salarizarii bugetarilor pe care noi, PSD, am initiat-o si promovat-o si care pentru noi continua sa fie o prioritate. Legea unitara a salarizarii bugetarilor are nevoie de o dezbatere serioasa la toate nivelurile in societate, deoarece impactul ei este pe termen lung si trebuie sa aduca o anumita ordine in sistemul de salarizare, sa reaseze ierarhia valorilor in functie de competente, atributii, responsabilitati si sa se respecte principii de echitate, competenta si stimulare a performantei.
Numai un guvern politic social-democrat poate avea responsabilitatea, forta si competentele necesare sa regleze sistemul de salarizare in avantajul oamenilor si al dezvoltarii Romaniei.