Jurnalul National: S-a INAUGURAT drumul care ne duce in GRECIA in 6 ore

Dupa 68 de ani, a fost deschis punctul de frontiera Makaza, la granita intre Bulgaria si Grecia, care este situat pe cel mai scurt drum intre Bucuresti si Marea Egee.

Makaza a fost inchis in anul 1945, fiind deschis apoi la aproximativ 24 de ani dupa sfarsitul Razboiului Rece in care Bulgaria si Grecia au fost adversare.

Drumul Ruse-Makaza, care leaga Romania de Grecia traversand centrul Bulgariei, face parte din coridorul european numarul 9 care face legatura intre Helsinki, statele baltice, Moscova, Kiev, Bucuresti si portul grecesc Alexandroupolis la Marea Egee.

Potrivit publicatiei elene O Hronos din orasul Komotini situat in nord-estul Greciei, dupa deschiderea punctului de frontiera, distanta intre aceasta localitate si Bucuresti devine de 465 km si poate fi parcursa cu autoturismul in 6 ore si jumatate.

Distanta intre Komotini si capitala bulgara este de 322 km, ceea ce inseamna 4 ore cu masina, anunta Agerpres.

Deocamdata, punctul este deschis doar pentru vehicule cu masa mai mica de 3,5 tone. Pe teritoriul bulgar, drumul E 85 trece prin localitatile Ruse, Biala, Veliko Tarnovo, trecatoarea Sipka, Kazanlak, Stara Zagora, Dimitrovgrad, Haskovo, Kargiali, Momcilgrad, Makaza.