Mariustuca.ro / Un dispozitiv, asemanator unei veste, este capabil sa previna stopul cardiac (Autoare: Magda Marincovici)
LifeVest este o vesta, mai precis un fel de ham prevazut cu senzori, care cantareste doar 200 de grame, capabil sa supravegheze bataile inimii celui care il poarta. In caz de infarct, hamul trimite un soc electric si, astfel, resusciteaza cordul, relateaza 20Minutes. Acest ham este legat la un mini-computer purtat la centura, care poate transmite datele via internet. Noua tehnologie, care si-a dovedit eficienta in 99% dinttre cazuri, fost pusa la punct de Zoll, un producator german. In prezent, este testata in Franta.
LifeVest este un dispozitiv echipat cu electrozi care inregistreaza continuu ritmul cardiac, iar plasturii de defibrilatie, atunci cand situatia o impune, declanseaza socuri electrice pentru relansarea inimii. Cei care au beneficiat de acest dispozitiv au marturist ca se simt mai protejati, mai putin stresati de teama unui infarct si chiar ca pot avea o viata normala.
Pe langa cardiaci, aceasta inovatie a fost foarte bine primita de medicii cardiologi, deoarece permite monitorizarea pacientilor cu grave probleme cardiace, aflati pe lista de asteptare pentru pacemarker.