Senatorul Butunoi Ionel Daniel a sustinut o declaratie politica intitulata "Turismul romanesc", pe care o puteti citi in continuare.

In perioada urmatoare, atat datorita sarbatorii Invierii Domnului, cat si datorita weekendului prelungit de 1 Mai, se va inregistra cu siguranta o crestere a turismului din tara noastra. Majoritatea romanilor profita de zilele libere fie pentru a-si vizita rudele din alte zone, fie pentru a merge la mare sau la munte.
Din fericire, bogatia reliefului tarii noastre ne permite sa ne bucuram de toate formele de relief, de numeroase obiective si zone deosebite, care atrag an de an tot mai multi turisti.
Tocmai acest potential turistic extraordinar al Romaniei ne face sa constientizam ca turismul merita atentia noastra tot mai mult. Trebuie sa sprijinim dezvoltarea turistica a tarii noastre, caci tot timpul este loc de mai bine.
Este nevoie sa invatam de la cei care fac performanta in domeniul turistic, precum Franta, tara care a asezat inclusiv celebra-i gastronomie pe lista patrimoniului UNESCO. Iar acesta este doar un exemplu.
Trebuie sa actionam, desigur, pas cu pas si sigur, insa, intr-un domeniu cum este cel turistic, dezvoltarea trebuie accelerata. De aceea, trebuie sa sustinem modernizarea tuturor obiectivelor turistice, promovarea lor, crearea unor cai de acces mai bune catre acestea si, in special, instruirea corecta a unor persoane care sa poata, ulterior, sa disemineze informatiile despre bogatia, unicitatea si frumusetea zonelor turistice romanesti.
Este nevoie asadar, de un efort conjugat pentru a oferi tuturor romanilor si nu numai, sansa de a vizita si de a se bucura de ceea ce Romania are de oferit din punct de vedere turistic.
La urma urmei, turismul este o veritabila parghie pentru dezvoltarea economiei unei tari, antrenand dezvoltarea si a altor domenii. Iata de ce va rog sa sustineti campanii de promovare turistica a Romaniei si de ce cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa-ti petreaca tot mai multe din zilele libere descoperind sau redescoperind zone pitoresti ale tarii.