Cu riscul sa imi sara barbatii in cap, s-a facut un studiu conform caruia un sfert dintre copiii nascuti in timpul unei casatorii sunt, de fapt, facuti nu cu sotul, ci cu alt barbat din afara casatoriei. Asa ca, barbatilor, daca vreti sa vedeti daca progenitura va apartine, fie faceti testul de paternitate sau, mai simplu, verificati-va paternitatea dupa combinatia grupelor de sange!
Un prim test de paternitate este stabilit chiar de catre combinatia grupelor de sange. Si asta deoarece exista rezultate imposibile in asocierea dintre grupe, care pentru cei neavizati in domeniul hematologiei nu par a fi deloc in neregula. Specialistii evita sa vorbeasca despre aceste combinatii pentru a nu crea probleme in familii.
Grupele de sange sunt transmise genetic, fiecare individ mostenind cate o gena de la fiecare parinte. Pentru cei care isi cunosc deja grupa de sange, exista un mod foarte simplu de a-si verifica paternitatea. Dintr-o combinatie intre parinti cu aceeasi grupa B, copiii pot avea grupa sanguina B sau 0. Din parinti cu grupa AB pot rezulta copii cu grupele A, AB sau B, iar din parinti cu grupa A si B, copiii pot avea toate grupele posibile, adica A, B, 0 sau AB. Din combinatia de grupe AB si 0, copilul nu are cum sa aiba grupa 0, ci doar A sau B. Totodata, din parinti cu B si 0, pot iesi copii cu B si 0, dar niciodata cu grupa A. La fel si in cazul parintilor cu grupele A si 0, copiii nu pot avea decat A sau 0, niciodata B. Hematologii spun ca parintii cu grupa 0 nu pot da nastere decat unui copil cu aceeasi grupa 0. I ar din parinti cu grupa A, copiii pot avea atat grupa de sange A, cat si 0. Sigur ca pentru stabilirea cu certitudine a paternitatii nu este de ajuns un rezultat al combinatiei grupelor de sange. Paternitatea poate fi verificata cu exactitate doar printr-un test ADN, efectuat la Institutul de Medicina Legala. Insa, din combinatiile grupelor de sange, se poate afla foarte simplu care sunt rezultatele imposibile ale acestora.
Sursa: 9am.ro