ATITUDINEA DIN CALARASI informeaza: Proiectul de dezvoltare al bratului Borcea trece intr-o noua etapa. Si alte proiecte ale CJ merg inainte (Autor: Pirloaga Marian)
- Desi a fost scepticism in realizarea primului pas, Proiectul de dezvoltare a bratului Borcea trece intr-o noua etapa. Totul este posibil datorita unei echipe care prin munca si seriozitate, transforma visele calarasenilor in rezultate - spune Vasile Iliuta, presedintele Consiliului Judetean. Vom prezenta in sedinta extraordinara consilierilor judeteni dar si cetatenilor, prin presa un film de 6 minute despre cum va arata proiectul portului turistic din municipiul Calarasi.
- Proiectul de 5,990 mil. euro a fost validat ca eligibil, la data de 02 aug. 2017. Este vorba de realizarea falezei, respectiv a unui loc de promenada in continuarea parcului Central, catre Plaja Tineretului. Aceasta presupune ca pana la 16.10.2017 sa depunem alt set de documente ce vor intra in alte stadii de evaluare. Aceste documente sunt studiile de fezabilitate ce vor fi folosite pentru toate obiectivele/ fazele de investitii ale noastre din cadrul proiectului de port turistic - spune directorul Directiei de Dezvoltare din Consiliul Judetean, Grama Eduard.
- Ne caracterizeaza optimismul, si suntem convinsi ca prin purtarea grupului nostru, rezultatele vor fi pozitive”- a spus presedintele CJ, Vasile Iliuta. Pana la 16.10.2017, studiul de fezabilitate va fi depus la Ministerul Turismului, pentru obtinerea finantarii din fonduri guvernamentale. Valoarea pe care o preconizam este de cca. 10 mil. euro conf. HG 120. Vom realiza Portul turistic de agrement modular din mai multe componente, astfel:
- loc de promenada, de cca 6 mil. euro;
- portul efectiv de ambarcatiuni, de cca. 6 mil euro (se va incerca solicitarea a 10 mil euro);
- Centrul de agrement (locuri de joaca, piste de biciclete, locuri de parcare si pentru gratare amenajate, un complex multifunctional) va presupune si repozitionarea Bazei nautice pentru antrenament, arata Grama Eduard.

Alte proiecte realizabile

- Biblioteca judeteana de la biserica din Volna, va fi restaurata, reabilitata, acoperisul va fi reparat, se va crea un centru de activitati in curtea interioara. Se va stabili un program interactiv in care tinerii din Institutiile scolare vor fi implicati.
- Palatul Prefecturii va fi reabilitat. Dupa ce am analizat toate variantele privind accesarea de fonduri, incercam sa aplicam prin POR, Axa 10. Ideea este aceea de a realiza un Centru Universitar pentru ASE si/sau/numai Universitatea de Agronomie. Cladirea va putea beneficia de fonduri pentru realizarea de sali de cursuri, sali pentru seminare, amfiteatru, laboratoare. Am finalizat si innaintat documentatia necesara, procesul analizei acesteia durand cca. 60 zile… Apoi vom depune documentatia pentru finantare. Conducerea CJ a discutat cu ministerul Culturii, iar Directia de patrimoniu din cadrul acestuia a comunicat ca exista studii istorice vizavi de reabilitarea cladirii, studii ce impun obtinerea unor avize necesare investitiei. Avem sustinerea Ministerului - spune Eduard Grama, chiar daca cladirea este expertizata in clasa A ni s-a promis o scurtare a termenului necesar obtinerii de avize din circuitul documentelor, explica acesta.
- Aripa noua a Spitalului Judetean va fi modernizata. Am transmis prin CNI in urma cu o saptamana solicitarea pentru modernizarea aripii noi a spitalului judetean. Ne intereseaza in special sectia de pediatrie, modernizarea acesteia cu mobilier, echipament, conditii de tratament si interventii chirurgicale - spune Eduard Grama.
- Muzeul Judetean se va restaura, reabilita printr-un proiect Romania - Bulgaria, investitia fiind de cca 1 mil. euro.
- Se va realiza un Centru de Comanda ISU, cu un dispecerat la Consiliul Judetean, prin care vom interconecta Institutii ca Politia, Spitalul, etc., necesar interventiei sau conducerii unor situatii la nivelul judetului.

Sursa: atitudineadincalarasi.ro