Un autocar al companiei Eurolines care efectua o cursa spre Italia a fost blocat la trecerea dintre Romania si Ungaria, marti spre miercuri noaptea, in jurul orei 01:00, informeaza Realitatea FM.
Vamesii maghiari au descoperit in autocarul companiei 160 de cartuse de tigari, in mare parte netimbrate, potrivit Realitatea FM.
Autoritatile maghiare i-au interogat pe cei doi soferi ai autocarului, iar unul dintre ei a fost retinut si amendat cu 4.500 de euro pentru contrabanda de tigari. Soferului retinut i s-a intocmit dosar penal.
Pasagerii autocarului au ramas blocati in localitatea Seikesfehirvar, la aproximativ 60 km de Budapesta. Autocarul nu si-a putut relua cursa deoarece, potrivit legislatiei europene, sunt necesari doi soferi.
"A fost un control de rutina, s-au controlat si documentele ai totul a fost in regula. Dupa care s-au controlat si bagajele, iar in cala de bagaje s-a gasit o cantitate foarte mare de tigari. Pentru ca autocarul sa poata pleca mai departe, autoritatile vamale din Ungaria au hotarat ca trebuie platita amenda de 4.500 de euro. Amenda care nu poate fi platita decat cash. Toate eforturile noastre de a face ca soferii sa intre in posesia acestei sume cash au esuat. Li s-au depus bani pe card, dar bancile din acest oras nu au putut sa elibereze aceasta suma", a declarat directorul de transport al companiei Eurolines Mihai Fertig.
"Soferii au fost impiedicati si sa porneasca motorul autocarului pentru a face caldura. Ei nu pot sa se deplaseze de la locul respectiv, nu pot face absolut nimic", a adaugat el.