Lourdata este un sat situat in centrul zonei cunoscute sub numele de Lourdas, pe insula greceasca Kefalonia. Pentru iubitorii de plaja si soare, Lourdata are una dintre cele mai frumoase plaje de pe insula Kefalonia (si sunt 35 de plaje pe toata insula!)
In centrul satului Lourdata este o piata cu un arbore enorm de cel putin 250 de ani.
Aici este magazinul din sat. In apropiere sunt doua restaurante si cateva baruri. La magazin, pe langa cumparaturile de zi cu zi esentiale, va puteti bucura de o cafea, o bere sau o bautura racoritoare in atmosfera unei cafenele traditionale. Cele mai multe dintre apartamente si studiouri sunt disponibile aproape de centrul satului.
Drumul de la sat la plaja are aproximativ 700 m si ajungeti pe plaja in mai putin de 10 minute. Cu toate acestea, pentru ca satul este situat la aproximativ 80 de metri deasupra nivelului marii, revenirea in sat va dura cel putin de doua ori mai mult.
Pentru cei mai energici exista multe drumuri linistite si carari de mers pe jos. Traseul este prin plantatii de maslini, livezi - unde veti vedea mai multe soiuri de fructe citrice, smochine, rodii, caise si piete (mai aproape de mare), unde familiile locale vand propriile lor produse.