Senatorul Niculae Badalau a sustinut o DECLARATIE POLITICA, intitulata "Unde sunt zapezile de altadata?", pe care o puteti citi in continuare.

Va mai aduceti aminte cum erau zapezile de altadata?
Nimeni nu se plangea ca a nins prea mult fiindca, nu-i asa, era iarna deci e firesc sa ninga. Nimeni nu de isteriza ca viscoleste si-i umple curtea de zapada, pentru ca era ceva normal.
Numai ca, intre timp, am evoluat. Avem televiziuni avide de raiting unde deontologi si critici atotestiutori isi dau cu parerea despre deszapezire si obligatiile autoritatilor cat timp ei nu si-au dat macar zapada din fata casei sau a blocului in care locuiesc.
Avem cetateni care se plang ca stau inzapeziti de nu stiu cate ore fara apa si mancare, in conditiile in care vremea rea a fost anuntata cu cateva zile inainte si au fost sfatuiti sa nu plece de acasa.
Desigur ca autoritatile au obligatiile lor si, de multe ori, vina lor. Dar nu pot fi trase la raspundere pentru ca un bolnav cronic nu are grija sa-si asigure medicamentele necesare, ca femeile de la tara se plang ca nu pot sa ajunga la oras sa-si cumpere paine, sau ca o femeie care asteapta sa nasca ramane acasa desi stie ca exista riscul ca ambulanta sa nu ajunga in timp util.
In fiecare an, pe langa incapacitatea autoritatilor locale de a se organiza eficient, se face si o imensa risipa de resurse pentru cazuri care puteau fi evitate printr-un minim spirit de organizare a fiecaruia dintre noi, sau ascultand, pur si simplu, prognozele meteo.
Avem pretentii de la autoritati, si asta e foarte bine, dar omitem faptul ca acestea lucreaza tot cu oameni, care au si ei limitele lor. Le e frig, le e foame, au si ei familii acasa. Nu le putem cere sa se sacrifice numai pentru ca noi avem drepturi sau suntem prea smecheri ca sa respectam legile fie ele scrise sau nescrise.