doctorulzilei.ro : Alimentul care face minuni pentru sanatate prevenind obezitatea si lupand impotriva infectiilor si a impotentei

Pentru proprietatile sale este pretuit inca din antichitate, iar cercetarile moderne i-au descoperit beneficii nebanuite.
Usturoiul este poate cel mai indragit ingredient din preparatele romanesti. El este nu numai foarte gustos dar poate fi considerat si o planta minune, pentru ca are capacitatea sa trateze o de la cele mai simple pana la cele mai grave infectii. Acesta contine o multime de antioxidanti care omoara bacteriile si radicalii liberi din sange si protejeaza sistemul imunitar.

Iata care sunt beneficiile usturoiului:

1. Lupta cu infectiile
Ingredientul activ al usturoiului, alicina, poate ataca si distruge si virusuri sau infectii puternice si este chiar recomandat pentru copiii care au astm.
"Continutul ridicat de minerale, potasiu, calciu, fier, sulf, cat si vitaminele A si E, fac din usturoi un aliment important pentru o alimentatie sanatoasa", spune nutritionistul Luiza Parvu.

2. Trateaza disfunctiile erectile
Stimuleaza circulatia sangelui, crescand performantele sexuale si sensibilitatea zonelor erogene. Consumat in stare cruda, ca si condiment, el are un efect tonic asupra organismului, afrodisiac si reglator al sistemului endocrin. Pentru tratamentul impotentei sexuale survenite in urma unei boli infectioase, dar si in tratarea infectiilor renale si racelilor, este recomandat sucul de usturoi cu miere si propolis: 1 lingurita suc de usturoi, 1-3 lingurite de miere si 1 lingurita tinctura de propolis

3. Detoxifiaza
Ceapa, usturoiul si prazul ajuta la detoxifiere si actioneaza ca antioxidanti puternici, stimuland sistemul imunitar si reducand inflamatiile. Nu in ultimul rand, pot fi de ajutor in curele de slabire. Unii oameni de stiinta sunt de parere ca anumite componente din ceapa si usturoi, precum bioflavonoidele, ar putea fi cheia cercetarilor in boli precum cancerul sau afectiuni ale inimii.Cantitatea minima recomandata de medici este, in general, doua lingurite de usturoi proaspat pe zi si doua linguri mari de ceapa sau praz.

4. Tine cancerul la distanta
Un studiu al Institutului National al Cancerului din Marea Britanie arata ca pentru persoanele care mananca cel putin 10 grame (aproximativ doua lingurite) de usturoi, ceapa sau praz pe zi, riscul de a suferi de cancer de prostata scade semnificativ. Alt studiu, efectuat de cercetatorii de la Universitatea Case Western Reserve, releva ca usturoiul poate ajuta la reducerea aparitiei de tumori pre-canceroase (polipi) in intestinul gros.

5. Previne obezitatea
Contine fitochimicale care descompun acizii grasi si scad nivelul de colesterol din sange. Usturoiul ajuta metabolismul sa-si realizeze principalele procese mult mai rapid, ceea ce poate contribui la reducerea procentului de grasime.