De Ce News : Ponta: Un ostatic roman a fost ucis in Algeria

Premierul Victor Ponta a declarat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Ministerul Afacerilor Exeterne, insotit de ministrul Titus Corlatean, ca unul dintre cei cinci ostatici romani din Algeria a fost ucis. Din fericire, celalalt roman tinut captiv a fost eliberat si se afla in custodia armatei.
"Dupa consultarea cu toti membrii celulei de criza am dorit sa facem cateva precizari cu date sigure si confirmate. In urma cu putin timp, prin strucuturile diplomatice, ni s-a confirmat ca un cetatean roman si-a pierdut viata. Vreau sa exprim condoleante si compasiune pentru familia celui care a pierit in conditii atat de tragice. Ceea ce poate face guvernul, sprijinul acordat familiei, repatrierea decedatului si celelalte lucrur pe care le vom face in clipele urmatoare. Am informat prima data familia. Vreau sa transmit aceesi solidaritate si compasiune pentru familiile celorlalte victime. Sunt mai multi cetateni europeni si mai multe tari care au suferit pierderi", a declarat premierul.
Victor Ponta a precizat ca al cincilea roman rapit pe platforma In Amenas a fost eliberat si este in siguranta. "Vestea buna se refera la ultimul dintre cei cinci cetateni romani aflati in zona de conflict. Acesta a fost eliberat de catre armata algeriana si se afla in custodia armatei. Facem toate demersurile pentru a afla starea sa exacta. Facem tot posibilul pentru ca impreuna cu ceilalti trei cetateni sa fie repatriati in conditii cat mai bune", a continuat seful Executivului.
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, si-a exprimat regretul pentru decesul cetateanului roman si a precizat ca este tinut la curent constant de ministrul de Externe din Mali.