Marcata in fiecare an, 22 aprilie, Ziua Pamantului este o zi pentru starea de sanatate a planetei noastre. In 1970, senatorul american Gaylord Nelson a initiat Ziua Pamantului, ca raspuns la indiferenta autoritatilor fata de degradarea mediului si ca o forma de a releva cerintele ecologice ale omenirii. De la an la an, aceasta zi a dobandit tot mai multa atentie din partea comunitatii internationale iar in 2009 ONU a declarat-o in mod oficial sarbatoarea planetei Pamant.
Anul acesta, Ziua Pamantului are ca tema orasele verzi, un concept care urmareste crearea unui mediu durabil si sanatos pentru toti locuitorii asezarilor urbane.
Universitatea Ecologica din Bucuresti, conform misiunii sale academice, militeaza pentru orase curate, pentru pastrarea si extinderea spatiilor verzi, pentru o atitudine corecta fata de natura. Printre altele, Universitatea a derulat proiectul Educatie pentru calitatea mediului urban, cofinantat din Fondul pentru Mediu si dedicat elevilor liceelor bucurestene si promoveaza actiuni de plantare de arbori, de constientizare a tineretului in privinta vulnerabilitatii factorilor de mediu, de informare a publicului in legatura cu importanta protectiei mediului si conservarii biodiversitatii.
Universitatea Ecologica din Bucuresti va invita sa sarbatorim impreuna Ziua Pamantului si sa privim, macar in aceasta zi, orasul in care traim, ca o parte inseparabila a Planetei care ne-a daruit, ne ocroteste si mentine viata fiecaruia dintre noi.