MAGAZIN: Martori sinceri si martori mincinosi (Autor: DAN D. FARCAS
(Continuare)
Informatii secrete ascunse publicului
Oameni ca Edward Ruppelt, Dr. J. Allen Hynek, Dr. John Alexander, Charles Halt, John Burroughs, Jim Penniston, Pope insusi, dar si alt personal verificabil, guvernamental si militar, care au vorbit despre OZN-uri nu sunt denuntatori. Martori cum ar fi Halt, Penniston, Burroughs, militari implicati in faimosul caz din padurea Rendlesham, in 1980, au descris pur si simplu ceea ce au vazut si experimentat, cu exceptia acelor detalii despre care cineva le-a cerut in mod expres sa nu vorbeasca, pentru a nu dezvalui informatii clasificate. Pope a colaborat cu acestia la scrierea cartii Encounter in Rendlesham Forest. Apoi manuscrisul a fost prezentat Ministerelor Apararii, al Regatului Unit si al SUA, pentru ca tratau cu totii cu seriozitate juramintele de pastrare a secretului. Cand Charles Halt a fost intrebat cu privire la aspectele nucleare, el a refuzat sa comenteze; el nici nu a confirmat nici nu a negat prezenta armelor nucleare in orice locatie speciala si in orice moment special. Si altii, care poate nu au fost martori, dar care au investigat fenomenul OZN pentru guvern, vor lua in serios juramintele privind secretul si nu vor face publice informatii clasificate fara o autorizare adecvata. Si niciunul dintre acestia nu va fi un denuntator.
Cu totul alta este situatia - spune Pope - cu acele persoane din zona ufologiei care pretind sa aiba cunostinte din interiorul unor proiecte guvernamentale secrete OZN. Ei fac proclamatii fantastice, dar imposibil de verificat, despre vaste baze subterane, targuri secrete intre presedinti si extraterestri, baze de pe Luna, colonii de pe Marte si multe altele. Aceste persoane au certitudini absolute despre OZN-uri, extraterestri, etc. Ei va vor oferi detalii, pe capitole si paragrafe, de la sistemele de propulsie ale OZN-urilor si agenda extraterestrilor pe Pamant, pana la geografia diferitelor planete.
La cele de mai sus trebuie sa adaugam si modul in care multi ufologi, situati la cele doua capete ale spectrului de credinta (credinciosii OZN devotati si demistificatorii ireductibili) sunt absolut siguri de adevarata natura a fenomenului OZN. Intrucat - spune Pope - aceia care au investigat si studiat cu adevarat misterul OZN, inclusiv pentru guvern, sunt mult mai putin siguri privind toate aceste lucruri!