Ingeniozitatea contrabandistilor, cand vine vorba de introducerea tigarilor in tara, nu are limite. Acestia reusesc sa gaseasca cele mai nastrusnice modalitati de incercare a vigilentei politistilor de frontiera. Sunt numeroase cazurile in care autoritatile gasesc tigari ascunse in canapele, frigidere, prajituri sau cafea.

Ingeniozitatea de care dau dovada contrabandistii pare sa nu aiba limite. De la metodele "clasice", cei care se ocupa cu introducerea tigarilor netimbrate pe teritoriul Romaniei au trecut la cele mai nastrusnice modalitati de incercare a vigilentei politistilor de frontiera. Inventivi de felul lor, romanii recurg la tot felul de tertipuri pentru a se vedea cu marfa in piete. Daca unele metode sunt cunoscute de toata lumea, autoritatile stiind exact unde sa caute, intre timp au aparut altele noi, tigarile ajungand sa fie ascunse pana si in produse alimentare.
De regula, cele mai intalnite metode sunt cele de ascundere a tigarilor in diverse componente ale masinii, in bara de protectie, rezervor, roata de rezerva, in tapiterie, banchete sau spatarele scaunelor.
De asemenea, politistii au mai descoperit tigari ascunse in podeaua sau plafoniera autoturismelor. Spre exemplu, potrivit autoritatilor, intr-un cauciuc de masina incap cam 200 de pachete de tigari. Unele persoane isi amenajeaza masinile special pentru a putea ascunde tigari.
Au mai fost descoperite tigari si in aripile autoturismului, sau in spatiul dintre motor si bord.

Unii le ascund sub haine

Alta metoda de ascundere a tigarilor o reprezinta introducerea pachetelor intr-un ciorap de dama si legarea acestuia de jur imprejurul corpului. Prin aceasta modalitate, pe o persoana pot fi ascunse in jur de 250 de pachete de tigari.
Chiar la sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera au descoperit 89.000 de tigari nemarcate, ascunse intr-un frigider, intr-o canapea si in doua fotolii aduse din Grecia cu ajutorul unui autocar. Obiectele in care era ascuns tutunul au fost date de soferul autocarului mai departe, unor tineri aflati in parcarea unei autogari din Bucuresti.

Ultima gaselnita: tigari in torturi

Treptat, politistii de frontiera si-au dat seama ca trebuie sa fie din ce in ce mai vigilenti, mai ales ca ingeniozitatea celor care vor sa incalce legea nu are limite. Cea mai noua gaselnita pare sa fie ascunderea tigarilor in torturi, prajituri, cafea sau cutii de bomboane, care aparent sunt sigilate.
In ultima vreme, politistii de frontiera au gasit tigari ascunse sub diverse produse, in cutii, unde sunt puse intai cartusele cu tigari, iar deasupra se asaza un rand de conserve sau pachete de biscuiti, struguri, mere, caise etc. Intr-un alt caz, vamesii maramureseni au prins un roman, pe malul Tisei, in timp ce incerca sa descarce nu mai putin de 120.000 de tigari dintr-o barca pneumatica, cu ajutorul careia trecuse raul.
Si autoritatile vamale bulgare s-au confruntat cu o situatie cel putin bizara, dupa ce au gasit tigarete ascunse printre navete de piersici.
Un barbat cu cetatenie moldoveneasca avea ascunse nu mai putin de 33.000 de tigari, in bagajele personale, in salteaua de dormit, in diverse cutii, sticle din material plastic si in baxuri cu doze de bere.