i-medic.ro: Exercitii de tonifiere efectuate in aer liber
Desi multi dintre noi pot fi sceptici in ceea ce priveste eficienta exercitiilor fizice efectuate in aer liber, fiind lipsiti de toate acele echipamente dintr-o sala de gimnastica, specialistii in fitness, impreuna cu medicii sustin ca aceasta este poate una dintre cele mai sanatoase metode de tonifiere a musculaturii si asta in timp ce organismul si creierul dumneavoastra primesc plusul de oxigen atat de important pentru functionarea acestora la parametrii normali.

• Exercitiul numarul 1
Target: muschii pectorali, muschii umarului, triceps si muschii abdominali
Stati la cativa centimetri in spatele unei banci cu picioarele usor departate si mainile pe langa corp. Din aceasta pozitie asezati mainile pe spatarul bancii aplecand usor trunchiul in fata, si in acelasi timp avand grija ca spatele sa ramana drept. Aplecati trunchiul in fata sprijinindu-va pe palme, mentineti 1 secunda apoi ridicati trunchiul fara a lua mainile de pe spatarul bancii. Exact inainte ca mainile sa fie perfect intinse ridicati mana dreapta si asezati-o pe umarul stang. Pozitionati rapid mana dreapta inapoi pe spatarul bancii si repetati aceasta miscare de cate 12 ori pentru fiecare parte pastrand un ritm alert.

• Exercitiul numarul 2
Target: muschii umarului, muschii pectorali, muschii spatelui si muschii abdominali
Stati in apropierea unui copac cu fata spre sol si lasati greutatea corpului pe antebrate si picioare. Din aceasta pozitie asezati pe rand talpile pe trunchiul copacului si faceti cativa pasi pe acesta astfel incat trupul dumneavoastra sa fie paralel cu solul. Mentineti timp de 10 secunde, reveniti la pozitia initiala si repetati de 2 ori. Pentru a usura acest exercitiu, incepatorii pot efectua 2 flotari clasice, in vreme ce pe masura ce progresati mariti timp de mentinere a echilibrului cu cate 10 secunde pana in momentul in care ajungeti la perioada de 1 minut.

• Exercitiul numarul 3
Target: muschii gluteali (fesieri), muschii soldurilor si muschii picioarelor
Stati in fata unei banci in pozitie verticala cu spatele drept, mainile pe solduri si picioarele usor departate. Din aceasta pozitie pasiti pe banca respectiva cu piciorul drept si simultan ridicati piciorul stang si extindeti-l in lateral incordand muschii fesieri. Incercand sa ramaneti in echilibru pe piciorul drept in timp ce executati cu piciorul stang miscari largi, circulare. Reveniti la pozitia initiala si repetati de cate 12 ori pentru fiecare parte.

• Exercitiul numarul 4
Target: muschii gluteali (fesieri) si muschii picioarelor
Stati cu spatele la o banca si tineti picioarele usor departate si mainile pe langa corp. Impreunati mainile si ridicati-le la nivelul pieptului tinand coatele indoite, apoi ridicati piciorul stang pana la nivelul soldului si indoind genunchiul drept asezati-va pe banca. Mentineti o secunda apoi ridicati-va rapid de pe banca, avand grija ca piciorul stang sa ramana deasupra solului. Reveniti la pozitia initiala si repetati de cate 12 ori pentru fiecare parte.

• Exercitiul numarul 5
Target: muschii abdominali, muschii laterali ai abdomenului si flexorii soldurilor
Stati pe sezut pe marginea unei banci si asezati mainile in spatele dumneavoastra cu degetele orientate in fata. Mentinand pozitia neutra a coloanei vertebrale, aplecati trunchiul usor in fata si ridicand picioarele indoiti genunchii intr-un unghi de 90 de grade. Tinand pieptul in fata si umerii in spate coborati piciorul drept pana in momentul in care atingeti cu calcaiul solul, mentineti 1 secunda apoi ridicati din nou piciorul si repetati de cate 10 ori pentru fiecare parte. Pentru a adauga un plus de dificultate intre repetitii intindeti picioarele in fata (fara a le cobori pe sol).