Biroul de Presa al Senatorului Darius Bogdan Valcov, Presedinte al Comisiei pentru Administratie Publica si Organizarea Teritoriului, ne-a transmis un comunicat de presa pe care il puteti citi in continuare.
Ales in Circumscriptia Electorala 30 Olt, Colegiul Electoral Nr. 1, senatorul Darius Bogdan Valcov a initiat, in perioada 9-27 mai 2014, proiectul intitulat "Impreuna ii invatam sa zambeasca!".
Aplicat pe data de 1 iunie, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, in localitatile rurale din colegiu, proiectul a vizat colectarea, trierea si oferirea de cadouri copiilor din zona respectiva, aflati intr-o situatie materiala care impune, in spiritul solidaritatii, un ajutor din partea semenilor cu posiblitati materiale mult mai mari.
Campania de colectare a produselor dispensabile - jucarii si haine, a atras un numar impresionant de donatori: peste 3.000 de persoane au sustinut demersul facut de echipa de voluntari care a participat la derularea cu succes a acestei actiuni.
Produsele textile colectate au fost triate pe categorii de varsta, curatite, impachetate corespunzator, iar in functie de rezultatele culese din teritoriu, acolo unde au fost identificati destinatarii, au fost realizate pachetele care au cuprins si dulciuri.
"Impreuna ii invatam sa zambeasca!" a cuprins si o componenta educativa la care au accesat elevi din municipiul Slatina. Practic, acestia sunt principalii voluntari, donatorii care au pus suflet langa produsele pe care le-au daruit semenilor lor. In sensul implicarii, cat si pentru o rasplata adecvata, cei mai harnici donatori, elevii clasei a IV-a D de la Scoala "Constantin Brancoveanu", cat si prescolarii de la grupa mare A, de la Gradinita cu Program Prelungit Nr. 4 Slatina, au primit din partea organizatorilor campaniei "Impreuna ii invatam sa zambeasca!", un premiu pe masura generozitatii lor - accesul gratuit la un film, plus consumatia aferenta, specifica varstei lor.
Persoanelor implicate, celor care au sustinut parcursul de la idee la fapta al proiectului "Impreuna ii invatam sa zambeasca!", senatorul Darius Bogdan Valcov, presedintele Comisiei pentru Administratie Publica si Organizarea Teritoriului, le multumeste sincer pentru efortul facut, pentru clipele de bucurie si emotie create unor copii care au dreptul legitim la o copilarie fericita.