moshemordechai: Biblia. Facerea. Referat DNA
(Autor: Daniel Octavian Neagu)
REFERAT CU PROPUNEREA DE LUARE A MASURII ARESTULUI PREVENTIV FATA DE INCULPATUL DUMNEZEU
Cutarica Cutarescu - procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, examinand actele efectuate in dosar
CONSTAT
In urma cercetarilor efectuate, s-au constatat mai multe deficiente si incalcari ale legii, de catre inculpatul Dumnezeu, care avea, la momentul savarsirii faptelor, functia de demiurg. In cadrul cercetarilor, inculpatul nu a reusit sa explice provenienta mai multor bunuri, in acelasi timp facandu-se vinovat de desfasurarea unor activitati fara autorizatiile legale necesare, dar si de achizitia de bunuri si servicii fara respectarea conditiilor legale.
Inculpatul afirma in declaratia sa:
- La inceput a facut Dumnezeu cerul si pamantul.
Dar inculpatul nu a reusit sa probeze achizitionarea in conditii legale a materialelor folosite la acest obiectiv de investitii. De asemenea, nu a putut proba existenta unui proiect adecvat, aprobat de catre specialisti, precum si existenta certificatului de urbanism, a avizului de mediu si a celorlalte avize impuse de legislatia in vigoare. Desi legea prevede obligativitatea organizarii procedurii de achizitie prin licitatie, inculpatul s-a desemnat pe sine drept sursa unica, incalcand cu buna stiinta prevederile legale.
Conform aceleiasi declaratii, neregulile s-au mentinut si in cursul procesului de achizitie a sistemului de iluminare. In declaratia inculpatului se afirma:
- Si a zis Dumnezeu: Sa fie lumina! Si a fost lumina.
Din aceasta declaratie nu rezulta daca autoritatea achizitoare a organizat licitatia ceruta de lege pentru achizitia serviciului de iluminat public. De altfel, asa cum s-a constatat din cercetarile efectuate, serviciile achizitionate nu intrunesc standardele de calitate prevazute de normativele in vigoare, iar implementarea sistemului fiind facuta, de asemenea, intr-un mod gresit din punct de vedere tehnic - conform expertizei efectuate, s-a constatat ca sistemul de iluminat functioneaza numai ziua, ceea ce antreneaza o risipa, in vreme ce pe durata noptii acesta este total inoperant. Explicatia furnizata de catre inculpat:
- Lumina a numit-o Dumnezeu ziua, iar intunericul l-a numit noapte.
Explicatia este de natura a distrage atentia organelor de ancheta. Din actele existente la dosar, de asemenea, nu rezulta care este durata de garantie pentru lucrarile efectuate.
Aceleasi nereguli au fost constatate si in cazul proiectelor de amenajare a obiectivelor: cerul, pamantul, apele, vegetatia, fauna, Adam si Eva. Refuzand sa raspunda la intrebarile organelor de ancheta, inculpatul nu a oferit clarificari asupra inadvertentelor existente intre declaratiile sale si starea de fapt; daca in declaratia sub semnatura proprie admite existenta faptelor referitoare la Facere, nu ofera nicio explicatie asupra fondurilor din care au fost realizate obiectivele Raiul, respectiv Iadul. Din desfasurarea anchetei s-a putut construi suspiciunea rezonabila ca acestea au fost realizate din comisioanele obtinute in cadrul proiectului Facerea, precum si din banii obtinuti din mita de la numitii Adam, respectiv Eva, care au intervenit pe langa inculpat cu solicitarea de a le facilita ramanerea in Rai. Sub acest aspect s-a constatat ca retinerea in Rai a celor doi denuntatori, Adam si Eva, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de lipsire de libertate, iar apoi, gonirea acestora din rai deoarece acestia ar fi dobandit anumite informatii, reprezinta atat o ingradire a liberului acces la informatii, cat si o incalcare a drepturilor prevazute de lege pentru chiriasii din imobilele nationalizate. Refuzand sa raspunda la intrebarile anchetatorilor care vizau aceste aspecte, inculpatul a aratat ca va formula un denunt impotriva numitului Sarpe.
Avand in vedere cele constate mai sus
PROPUN:
Arestarea preventiva pentru o perioada de 7 zile a numitului Dumnezeu, domiciliat in ceruri, sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu, luare de mita si lipsire de libertate.
Sursa: moshemordechai.ro