Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa ii invita in perioada 31 august - 4 septembrie 2015 pe copiii cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani la o incursiune in fascinanta lume a plantelor, in cadrul unui nou modul al Scolii de vara.
Plantele constituie o lume atractiva, plina de poezie si de surprize atunci cand le contemplam incadrate in peisaj. Ele sunt la fel de interesante si ca obiect de studiu, atat prin dezvaluirea tainelor alcatuirii lor in urma unor observatii riguroase efectuate la microscop sau cu ochiul liber, cat si prin mecanismele lor fiziologice ce pot fi scoase la lumina prin unele experimente specifice.
In cele cateva zile pe care le vom petrece impreuna, vom incerca sa observam, sa descifram si sa inyelegem macar o parte din aceste taine. Vom afla care este locul plantelor in lumea vie, detalii privind clasificarea, alcatuirea, morfologia si adaptarile lor la mediu, precum si factorii care determina distributia plantelor pe glob. Vom invata impreuna cum sa le recunoastem si cum sa le conservam.
Plantele reprezinta o parte vitala a vietii noastre. Prin procesul de fotosinteza, ele elibereaza oxigenul de care noi avem nevoie pentru supravietuire, iar noi eliberam la randul nostru dioxidul de carbon necesar plantelor. Ele ne purifica mediul in care traim, si au un rol esential in hranirea si sanatatea noastra. Incercand sa intelegem toate aceste aspecte ale plantelor, devenim mai responsabili, respectand mai mult mediul in care traim.
Inscrierile se pot face pe adresa de e-mail: [email protected] sau la numarul de telefon 021.305.60.31, in limita a 15 locuri/modul. Detalii: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului National de Istorie Naturala Grigore Antipa": www.facebook.com/muzeulantipa.