O femeie si-a pierdut viata si alte patru persoane au fost ranite duminica, dupa ce masinile in care se aflau au fost implicate in doua accidente de circulatie, unul produs in apropierea localitatii Calarasi si altul in Craiova.
Politistii din cadrul IPJ Dolj au comunicat ca duminica dimineata, in jurul orei 5.30, Emilia Ratoiu, de 35 de ani, din Dabuleni, in timp ce conducea un autoturism Mazda pe DN 54A dinspre Corabia catre Bechet, in apropierea localitatii Calarasi a pierdut controlul directiei, a intrat pe contrasens si s-a rasturnat in afara drumului. In urma accidentului, pasagera de pe locul din dreapta-fata, Cojocaru Mariana, de 39 de ani, tot din Dabuleni, si-a pierdut viata. Soferita a suferit leziuni usoare, care nu i-au pus viata in pericol. Oamenii legii au stabilit ca accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive cu care circula soferita.
Un accident asemanator, insa fara urmari tragice, a avut loc duminica seara, in jurul orei 20.00, pe bulevardul 1 Mai din Craiova.
Politistii au stabilit ca Costinel Salcianu, de 22 de ani, din Craiova, care conducea o Dacie Logan pe bulevardul 1 Mai, la intersectia cu strada Deva a pierdut controlul directiei, a lovit bordura dinspre spatiul verde care desparte cele doua sensuri de mers si s-a rasturnat.
Atat soferul, cat si cei doi pasageri din autoturism, Francovschi Gabriela, de 19 ani, si Madalin Budulan, de 22 de ani, ambii din Craiova, au fost raniE›i usor. Politistii au stabilit ca si acest accident a fost cauzat de viteza excesiva cu care circula tanarul sofer.
Reprezentantii IPJ Dolj au precizat ca ambii soferi sunt cercetati penal pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa, respectiv vatamare corporala din culpa.