Discursul sustinut de vicepresedintele PSD Dan Sova la intalnirea cu membrii si simpatizantii PSD din Jimbolia:
Vreau sa va spun cateva lucruri la care tin foarte mult.
Noi nu suntem mandri doar ca suntem romani. Suntem mandri si ca suntem social-democrati. Si suntem mandri ca suntem social-democrati pentru ca PSD este acel partid ai carui alegatori sunt tinerii aflati la inceput de drum, sunt pensionarii pe care trebuie sa ii respectam, sunt oamenii care-si castiga existenta din munca cinstita, sunt acei care au initiativa pentru intreprinderi mici si, uneori, chiar mijlocii. Exista o suprapunere totala intre un om de stanga si un om cinstit, un om corect.
Vreau sa va spun ca Traian Basescu nu este de stanga si vreau sa va surprind. N-am sa va spun nici ca este de dreapta, pentru ca nu vreau sa-i jignesc chiar atat de tare nici pe cei de dreapta. El este pur si simplu un om impotriva poporului roman, este un om care actioneaza impotriva noastra, este un om care ne sfideaza.
Vreau sa stiti ca de ieri i-am lansat o noua porecla: Ciocoiul de la Nana. Aceasta pentru ca am vazut ieri ca domnul Traian Basescu, intr-un discurs public, pentru prima oara a folosit termenul de "ciocoi" de doua ori, spunand ca Romania nu trebuie sa incapa pe mana ciocoilor care erau de la PSD, PC, UNPR.
Atunci mi-am dat seama ca ciocoiul este acel parvenit financiar care nu are legatura cu lumea satului, care se duce peste cei de la tara, le ia pamantul asa cum s-a intamplat la Nana si se instapaneste peste ei. Deci pana in ziua in care domnul Traian Basescu nu-si va fi donat cele 300 de hectare catre oamenii sarmani din judetul Calarasi sau din comuna Nana, eu ii voi spune domniei sale Ciocoiul de la Nana.
Partidul Democrat - Liberal a cerut, in judetul Salaj, la BEJ, sa se stearga din sloganurile PSD - PC - UNPR sintagma "mandri ca suntem romani" si "Romania puternica". Eu inteleg de la PDL si in general de la dreapta ca dansii nu sunt mandri ca sunt romani si este pacat pentru ca lasa romanii sa fie reprezentati in intregime de stanga, ceea ce pe mine nu ma deranjeaza.
Dar vreau sa stiti ca mandria de a fi roman in Uniunea Europeana cu 28 de state este egala cu mandria de a fi francez, de a fi neamt, italian, englez sau orice alta natiune din UE. Problema este ca a venit timpul sa spunem si noi din toate puterile, dupa sapte ani de la aderarea la UE si la al doilea scrutin de alegeri pentru Parlamentul European, ca suntem mandri ca suntem romani, ca mergem in PE sa ducem si mesajul Romaniei, ca mergem in PE sa sustinem interesele Romaniei, ca nu mai vrem sa ii votam pe cei care nu au sustinut interesele Romaniei, pe cei care au actionat impotriva noastra, pe cei care ne-au denigrat si ne-au spus ca trebuie sa se taie fondurile europene, pe cei care, prin actiunea lor guvernamentala, au blocat cinci programe operationale sectoriale, pe cei care in sase ani de guvernare n-au absorbit decat 7% din fondurile europene.
Vreau sa mai spun un lucru la care tin foarte mult, in ciuda domnului Antonescu, in ciuda domnului Blaga, a doamnei Udrea si mai ales in ciuda domnului Basescu: Uniunea Social - Liberala traieste, pentru ca USL nu este o simpla alianta politica. USL nu poate fi confundata cu o alianta intre PSD si PNL, PC si UNPR. USL este o idee, o idee care s-a nascut in mintea si in sufletul romanilor, este o ideea care a avut la baza desfiintarea pentru totdeauna a regimului Traian Basescu. O idee nu se naste nici la tribunal, nici la Biroul Electoral Central si nici nu moare la tribunal sau la BEC. Ea se naste in mintea si sufletul curat al unor oameni care vor sa schimbe aceasta tara in bine si nu poate muri decat odata cu acei care au crezut in ea.
Ii informam pe toti cei care vor ca USL sa moara ca noi suntem vii, suntem viabili, suntem tineri, suntem pusi pe lupta si USL isi va duce pana la capat lupta pe care a inceput-o in 2010. USL, prin urmasul inregistrat astazi, USD, va duce la castigarea alegerilor europarlamentare si la castigarea alegerilor prezidentiale cu Victor Ponta candidat al acestei Uniuni. Victor Ponta reprezinta candidatul unei idei - ideea ca un regim ca al lui Traian Basescu nu trebuie sa se mai repete, ca un regim politic in Romania nu se poate baza pe amenintare, ca un regim politic care se bazeaza pe teama si pe camarila, pe imbogatirea celor putini si pe saracirea celor multi nu mai are ce cauta in aceasta tara.
De aceea va spun ca, pentru prima data in acesti 24 de ani, Victor Ponta va fi candidatul la presedintie al poporului roman.