clickpoftabuna.ro: Rulada cu dovleac

Un desert preparat in casa nu se compara cu cel cumparat. Astazi va propunem o reteta pe care trebuie s-o incercati, mai ales ca este weekend si toata lumea trebuie sa se simta rasfatata. Spor la gatit! Ingrediente:
• ¾ cana de faina
• ½ lingurita praf de copt
• ½ lingurita bicarbonat
• 1 lingurita scortisoara
• 1 lingurita nucsoara
• 1 lingurita cuisoare
• 1 lingurita ghimbir
• ¼ lingurita sare
• 1 cana de zahar
• 1 lingurita de vanilie
• 2/3 miez de dovleac
• 3 oua
Pentru umplutura:
• 250 g crema de branza
• 6 lingurite de unt
• 1 cana zahar pudra
• 1 lingurita vanilie
• ¼ cana nuci tocate
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 de grade C.
Intr-un castron amesteci faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nucsoara, cuisoare, ghimbirul si sarea.
Separat, intr-un alt castron, amesteci ouale cu zaharul pana rezulta o spuma cremoasa. Apoi pui vanilia si miezul de dovleac. In cele din urma, cele doua amestecuri rezultate se aduc impreuna, amestecandu-se continuu.
Torni compozitia rezultata intr-o tava si o distribui uniform. Dai la cuptor si o lasi aproximativ 30 de minute pana trece testul cu scobitoarea.
Intre timp pregatiti un prosop, iar deasupra prosopului pui hartie pentru gatit. Cand s-a copt, se scoate din cuptor, se rastoarna blatul pe prosop. Se ruleaza usor si se lasa deoparte la racit. Pentru umplutura, pui crema de branza, untul, zaharul si vanilia intr-un bol si amesteci pana se omogenizeaza. Cand consideri ca aluatul s-a racit, il derulezi usor din prosop. Atenti sa nu se rupa! Apoi intinzi uniform umplutura si presari nucile tocate. La sfarsit, il rulezi din nou intr-o folie de plastic si il dai la rece aproximativ o ora. La servit, adaugi zahar pudra deasupra si il tai felii!

Sursa: somethingswanky.com