Saracia ii determina pe unii sa faca infractiuni repetate. Un bacauan a incercat sa-si omoare concubina. Motivul, n-avea ce manca si dorea neaparat sa intre inapoi in puscarie. Acolo, de bine de rau, primeste zilnic trei mese. Femeia a fost injunghiata in abdomen, iar medicii spun ca a avut noroc ca a scapat cu viata.
Si-a pus la punct un plan pe cat de simplu pe atat de macabru. Tot ce trebuia sa faca era sa-si omoare concubina pentru a-si asigura multi ani dupa gratii. Zis si facut, barbatul a atacat-o pe femeie si a injunghiat-o. Din fericire femeia a supravietuit.
"Inculpatul ne-a declarat si noua, anchetatorilor, cu seninatate, ceea ce surprinde pe toata lumea, faptul ca-si dorea sa comita aceasta infractiune pentru ca se apropia iarna si nu avea un acoperis, nu avea un adapost si de aceea isi dorea sa mearga la penitenciar. Nu avea nici ce sa manance, lucra cu ziua", a spus procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau, Felix Banila.
Barbatul a fost prins imediat de politisti. Nici nu le-a fost greu, doar asta isi si dorea.
"A fost introdus in centrul de retinere si arest preventiv al Inspectoratului de Politie Judetean Bacau si este cercetat sub aspectul ssavarsirii infractiunii de tentativa la omor calificat" a spus purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Bacau, Narcisa Butnaru.
Recidivistul risca, acum, pana la 12 ani de inchisoare.
Psihologii spun ca tipul acesta de infractor este cel mai periculos si, din pacate, sistemul penitenciarelor din Romania nu il poate reabilita.