Romania Libera: 19 romani MORTI dupa ce un autocar S-A RASTURNAT intr-o prapastie din Muntenegru. Vezi LISTA romanilor internati la clinica din Podgorica!

Cel putin 19 romani si-au pierdut viata intr-un accident de autocar care a avut loc, duminica, in Muntenegru. Alti 28 de romani au fost raniti.

UPDATE 13:30: Patru dintre pasagerii raniti in accidentul de autocar din Muntenegru prezinta risc vital si sunt conectati la aparate, anunta reprezentantul clinicii KCCG din Podgorita, citat de site-ul de stiri RTCG, potrivit Mediafax.
"Patru dintre pasageri prezinta risc vital si sunt conectati la aparate respiratorii", a declarat medicul Rank Lazovici intr-o conferinta de presa. "O echipa din Romania va stabili care pacienti pot fi repatriati cu avionul", a adaugat oficialul muntenegrean.
Secretarul de stat Raed Arafat a multumit autoritatilor muntenegrene pentru asistenta oferita pacientilor romani.
_ _ _ _
UPDATE 13:20: Unul dintre pasagerii accidentati in Muntenegru a declarat, pentru Stirile Pro TV, ca in momentul producerii accidentului soferul era intr-o depasire la intrarea intr-un viaduct si desi limita de viteza era de 50 km/ora, el avea in jur de 90 km/ora, informeaza Mediafax.
"Eu ma simt relativ bine, ceilalti sunt mult mai rau. Am lovituri destul de puternice pe corp, dar nu cu efecte majore. Am doar cateva zgarieturi, eu am cazut din autocar in timp ce se rostogolea. Soferul a incercat sa depaseasca la intrarea intr-un viaduct, accelerand. Am inceput sa strigam la el sa incetineasca. A accelarat, a incercat sa evite masina din fata si a sarit peste parapet. Limita de viteza a fost de 50 km/h, iar el avea undeva pe la 90 km/h. Nu ne grabeam, aveam timp sa ajungem", a declarat pasagerul.
El a mai povestit ca la locul accidentului au aparut 30 - 40 de oameni cu corzi care i-au salvat.
"A fost o organizare impecabila. Cei care n-aveau centuri de siguranta au fost cei care au scapat pentru ca au fost aruncati din autocar", a mai spus victima.
_ _ _ _
UPDATE 13:00: Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii Raed Arafat a declarat, luni, intr-o conferinta de presa de la spitalul din Podgorita, ca vor fi trimise la fata locului doua avioane pentru transportul ranitilor in Romania si un altul pentru aducerea in tara a persoanelor decedate, informeaza Mediafax.
Citeste TRAGEDIE in MUNTENEGRU. Arafat: Doua avioane vor fi trimise pentru raniti si altul va aduce in tara persoanele decedate
_ _ _ _
UPDATE 12:30: Opt dintre victimele accidentului din Muntenegru sunt din Curtea de Arges, doar despre doua stiindu-se ca sunt in viata, internate in spitalul din Podgorita, celelalte sase fiind fie la Terapie Intensiva, fie decedate, informeaza Mediafax.
Potrivit primarului municipiului Curtea de Arges, Nicolae Diaconu, victimele sunt trei barbati si cinci femei, iar intre acestea se afla un fost consilier local PNL, dar si parintii unui fost consilier judetean, tot PNL.
"Sunt opt persoane din Curtea de Arges, trei barbati si cinci femei. Despre doua femei se stie ca una este internata la ortopedie, iar cealalta la ORL. Despre ceilalti sase nu sunt informatii certe, o parte ar fi la Terapie intensiva, altii ar fi decedati, lipsesc informatiile certe. Cert este ca opt dintre raniti sunt cu siguranta de la noi, de la Curtea de Arges. Intre ei este un fost consilier local PNL si parintii unui fost consilier judetean PNL, cuscrii domunului Sandu Nichita", a declarat Nicolae Diaconu.
Primarul a precizat ca membri ai familiilor victimelor au plecat de duminica seara spre Muntenegru.
El a mai spus ca inclusiv unul dintre ghizii grupului de turisti romani era din Curtea de Arges.
Rudele victimelor, printre care si Sandu Nechita, spun ca oficialitatile locale nu i-au informat despre tragedie, singurele informatii venind din Muntenegru prin convorbiri cu participanti la acest circuit, aflati in stare mai putin grava.
"Am fost informat de ginerele meu ca parintii lui, respectiv cuscrii mei, sunt victime in acest accident, respectiv sunt raniti in stare grava in acest accident. Sunt si alte cunostinte printre cei morti. Ginerele meu a plecat spre Muntenegru, autoritatile romane nu ne-au anuntat am primit informatii de la cineva care a fost in autocar si a fost ranit mai usor. Si am mai aflat informatii din media", a declarat Sandu Nichita, directorul al fabricii de globulete de la Curtea de Arges.
_ _ _ _
UPDATE 12:00: Pe site-ul clinicii din Podgorica, unde au fost transportati turistii romani raniti in accidentul rutier produs duminica pe drumul national Kolasin - Podgorica, pe podul "Grlo", a fost publicata lista victimelor, informeaza rtv.net.
Din cele 32 de persoane transportate, una era deja decedata, doua au murit la scurt timp de la sosirea la spital, iar sase se afla la terapie intensiva. Restul de 22 de persoane se afla internate in diferite sectii ale spitalului.

LISTA ROMANILOR INTERNATI LA CLINICA DIN PODGORICA:
Clinica de Ortopedie si Traumatologie:
1. Dobrin Maria
2. Carmen Dorobat
3. Georgeta Marinescu
4. Victor Vulpe
5. Gheorghe Roibu
6. Niculescu Ana Mihaela
Clinica de oftalmologie:
1. Mariana Sora
2. Liliana Dorobantu
3. Morar Maria Loredana
4. Dorobat Florin
5. Mester Elena