MAGAZIN: Cazuri militare OZN din Uruguay (Autor: DAN D. FARCAS)
(Continuare)
Un obiect luminos deasupra casei
Un alt caz interesant este cel al unei familii aflata intr-o statiune de odihna din statul Tacuarembo. Se uitau cu totii la televizor inainte de a merge la culcare. Cand au observat unele interferente pe ecran, au crezut ca poate vantul a rasucit antena. Unul dintre ei a iesit si s-a uitat in sus. A vazut ca antena e in ordine, dar deasupra casei se afla un obiect luminos.
Au iesit cu totii afara si au observat ca aparitia se indreapta spre un teren din preajma, deasupra caruia efectueaza diferite manevre. Era un obiect de culoare rosie, care se misca foarte rapid la o altitudine joasa. La un moment dat, familia s-a speriat si au alergat cu totii inapoi in casa, dar tatal si fiii au ramas la fereastra sa urmareasca spectacolul. OZN-ul s-a apropiat de casa, intr-un joc de du-te-vino, insotit de un bazait, si s-a inaltat apoi deasupra cladirii. S-a auzit un zgomot puternic, insotit de o izbucnire de lumina, si antena a cazut la pamant. Tatal a apucat o arma de foc, pregatit sa-si apere familia, dar imediat dupa aceea toate luminile din casa s-au stins. Casa primea curentul electric dintr-un mic hidroagregat din apropiere. Acum, cei din casa vedeau prin fereastra obiectul dansand deasupra unui teren aflat ceva mai departe. El a continuat sa se deplaseze dintr-o parte in alta pana cand a disparut. Nimeni nu a mai putut dormi in noaptea aceea.
A doua zi, cand familia a iesit cu muncitorii agricoli pentru a verifica locul, au gasit pete arse pe teren si alte lucruri ciudate. Se afla un semn circular mare pe iarba, care ajungea la o piatra arsa si topita. S-a estimat - spunea Sanchez - ca ar fi fost necesara o sursa capabila sa genereze 5-6.000 mii de grade pentru acest efect. La o astfel de temperatura, iarba trebuia sa fi fost arsa complet, dar cu toate acestea, ea era doar usor afectata. Urmele au ramas acolo cativa ani si au fost examinate de mai multi membri ai grupului Cridovni. Cazul - pentru care nu s-a putut gasi o explicatie conventionala sau stiintifica - s-a petrecut cu aproape 30 de ani inainte de interviul dat de Sanchez, in perioada in care comisia se afla la inceputurile lucrarilor sale, si a fost considerat foarte important.
Acest gen de intamplari frustreaza, pentru ca nimeni nu stie ce sunt obiectele observate. Nu se poate garanta ca au o origine terestra sau ca sunt fenomene fizice; nu li se poate gasi o cauza fireasca. Nimeni nu stie daca avem de-a face cu fenomene fizice cunoscute sau cu altceva. Uneori se emit teorii ciudate pentru a le explica, cum ar fi cea prezentata de proiectul Hessdalen, din Norvegia, care spune ca acestea ar fi micro-gauri negre formate la altitudini joase in atmosfera. Desigur, ar fi si mai simplu sa se spuna ca sunt o acumulare rotunda de gaz, care se urca spre cer si chiar urmareste un avion. Dar acestea nu sunt explicatii rezonabile sau ceva acceptat de fizica. Ceea ce i s-a intamplat acelei familii in Tacuarembo s-a intamplat si in alte locuri. Este o observatie tipica, dar exista si multe alte rapoarte, privind artefacte solide, unele avand chiar forma unor farfurii zburatoare clasice. Iar in dosarele Cridovni apar tot felul de astfel de intamplari.