anticariat-esoteric.ro : OZN

Numerosi savanti din toate domeniile si-au manifestat deschis interesul pe care-l acorda fenomenului OZN (Obiect Zburator Neidentificat). Altii, mai numerosi, observa si studiaza din umbra, departe de publicitatea stresanta. Insa si unii si ceilalti au in comun faptul ca cerceteaza pe cont propriu. La ora actuala nu exista inca un organism stiintific oficial care sa se preocupe permanent de fenomenul OZN, exceptie facand Statele Unite ale Americii, unde se afla UFO CENTER, condus de J.Allen Hynek.
Fenomenul intereseaza din ce in ce mai mult institutiile si mass-media, insa atitudinea multor ziare, televiziuni sau posturi de radio este de a adauga comentarii ironice, iar a altora de a se eschiva atunci cand trebuie sa dea un raspuns clar. De exemplu, iata cum a raspuns un inalt reprezentant al bisericii catolice cand a fost intrebat ce parere are despre existenta sau non-existenta OZN-urilor: "Nu cred ca trebuie sa dezvalui parerea mea asupra acestei probleme".
Un fizician francez a declarat, printr-un purtator de cuvant, ca nu doreste sa se pronunte asupra subiectului. Astfel interviul dat de Robert Gallez in februarie 1974, pe vremea cand era ministrul francez al armatei, risca sa ramana un unicat. El a declarat: "In aceasta problema a OZN-urilor, trebuie sa adoptam o atitudine extrem de deschisa. Nu trebuie sa punem la indoiala buna credinta a martorilor care in mod evident sunt sinceri. In cadrul acestor fenomene aeriene si vizuale reunite sub denumirea de OZN exista ceva ce nu intelegem, care la ora actuala este relativ inexplicabil."