ECONOMICA.net informeaza: BREXIT: UE cere Marii Britanii sa lanseze cat mai repede procedura de iesire din Uniune .Europa cere Marii Britanii sa lanseze cat mai repede procedura de iesire. FMI face un apel pentru o tranzitie lina spre o noua relatie intre UE si Marea Britanie
Uniunea Europeana cere Marii Britanii sa lanseze procedura de iesire din blocul comunitar "imediat ce va fi posibil", pentru a evita o incertitudine nenecesara, a declarat un oficial de rang inalt al UE, transmit France Presse si DPA.
Premierul David Cameron si-a prezentat demisia, cu efect din octombrie. Mai multi lideri eurosceptici din UE au cerut referendumuri similare celui organizat in Marea Britanie. Liderii UE cer guvernului Marii Britanii sa respecte decizia poporului si sa ii dea curs cat mai rapid posibil, indiferent cat de dureros va fi acest proces.
- Orice intarziere ar prelungi fara rost incertitudinea. Avem reguli sa trecem peste acest proces in mod ordonat. Articolul 50 al Tratutului UE (de la Lisabona - n.r.) stabileste procedura care trebuie urmata daca un stat membru decide sa paraseasca Uniunea Europeana, se arata in declaratia celor patru presedinti. Pana la materializarea Brexitului, Marea Britanie ramane stat membru UE cu drepturi si obligatii depline. Rezultate referendum:48% pentru ramanerea in UE (16.141.241 voturi) si 52% pentru iesirea din UE (17.410.742 voturi).
Directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, a facut vineri un apel catre Uniunea Europeana si Marea Britanie pentru ca acestea sa asigure o tranzitie lina spre o noua relatie economica intre ele, dupa victoria taberei Brexit la referendumul de joi, informeaza AFP.
- Indemnam autoritatile din Marea Britanie si Europa sa colaboreze pentru a asigura o tranzitie lina spre o noua relatie economica, inclusiv prin clarificarea procedurilor si obiectivelor care vor ghida acest proces, a declarat directorul general al FMI intr-un comunicat de presa.