Trei microbuze si un autocar cu romani au fost implicate intr-un accident, in Ungaria.
Accidentul s-a soldat cu moartea unei persoane in varsta de 60 de ani, ranirea grava a alteia si ranirea usoara a altor noua persoane.
Reprezentantii Politiei de Frontiera Bihor au precizat ca accidentul a avut loc pe soseaua 42, intre localitatile Berettyoujfalu si Foldes, pe directia de mers spre Bors.
"Autocarul care deschidea coloana s-a oprit pe partea dreapta a carosabilului, iar soferul microbuzului care venea in spatele sau nu a observat la timp aceasta manevra si nu a reusit sa franeze, intrand in coliziune cu autocarul si rasturnandu-se pe contrasens. Cel de-al doilea microbuz, de asemenea, nu a oprit la timp si a lovit autocarul, insa impactul a fost mai usor, iar microbuzul s-a oprit in sant, pe partea dreapta a drumului", au spus reprezentatii Politiei de Frontiera Bihor.
Potrivit sursei citate, un pasager din primul microbuz a murit pe loc, iar alti noua pasageri au fost spitalizati.
In urma accidentului drumul a fost blocat pe ambele sensuri de mers.
Potrivit politiei ungare locale, din informatiile preliminare referitoare la accident, a rezultat ca un autobuz care avea in spatele sau alte trei microbuze romanesti a franat brusc. Autobuzul a fost depasit de primul microbuz, in schimb cel de-al doilea, care a franat la randul sau foarte brusc, a fost lovit din spate de un al treilea microbuz, formandu-se practic un carambol.
In urma acestui accident, un roman a decedat, iar alti zece au fost raniti, acestia primind ingrijiniri medicale. Acestea sunt informatii preliminare referitoare la accident, urmand ca pe masura ce se va desfasura ancheta sa fie clarificate atat cauzele, cat si starea ranitilor.
Consulatul general al Romaniei la Gyula nu a fost informat oficial in legatura cu acest accident, insa reprezentantii consulatului au solicitat deja informatii politiei locale si se deplaseaza la fata locului pentru a acorda asistenta necesara.