Politistii Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase (DAESP) au depistat un transport de 40.000 de cartuse suspectat ca a fost efectuat de o firma care nu este autorizata pentru astfel de operatiuni.
Politistii Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase au organizat o actiune pentru depistarea transporturilor ilegale de munitii. Astfel, au identificat un autotir din care erau descarcate 40.000 de cartuse calibrul 12, ce proveneau de la o firma din Italia.
In urma verificarilor a rezultat faptul ca transportul a fost asigurat de firma din Italia (care are punct de lucru in Bihor), care nu este autorizata pentru efectuarea operatiunilor de depozitare si transport arme si munitii, iar camionul nu detine certificat de agreare pentru vehicule care transporta anumite marfuri periculoase.
Politistii Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectarea regimului armelor si munitiilor pentru operatiuni de depozitare si transport fara drept de catre firma din Italia cu punct de lucru in Bihor si sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda pentru destinatarul transportului.
Cele 40.000 de cartuse au fost indisponibilizate in vederea confiscarii.