Medicul.net informeaza: Adesea racelile sunt insotite de febra puternica. Cand temperatura corpului creste temporar, ea nu reprezinta un semnal de alarma, ci un semn ca organismul a inceput sa lupte impotriva agentilor patogeni.

Raceala

Supraincalzirea intregului organism stimuleaza intregul sistem imunitar; in plus, multi germeni sunt sensibili la temperaturile ridicate si mor. Inca de pe vremea bunicii se recomanda in caz de febra o cura de transpiratie zdravna, care fortifica organismul, dar nu este recomandata celor cu afectiuni cardiovasculare. In farmacia naturii exista numeroase metode moderate pentru a stimula transpiratia si a elimina toxinele. Initial acestea nu scad fiebra.
Situatia devine critica doar in momentul in care , mai ales la copii sau varstnici, febra tine mult timp si urca peste 39*C. Atunci este necesar sa apelam la sfatul unui medic.

Zmeura impotriva febrei

Zmeura este rece si buna impotriva febrei. Cine are,a sadar, febra si sufera de lipsa de pofta de mancare sa fiarba niste zmeura in apa, s-o lase sa stea acolo o bucata de vreme si apoi sa bea aceasta apa incalzita dimineata si seara. (Hildegard von Bingen).
Cel mai bun exemplu ca doctoriile eficiente nu trebuie sa fie neaparat amare, ci pot fi si dulci este sucul de zmeura. El foloseste impotriva febrei si se prepara, pe vremuri, din timpul verii pentru iarna. Sucul administrat de 1 - 2 ori pe zi scade febra si are un efect stimulator asupra bolnavului. El reprezitna o schimbare bine venita in regimul alimentar nu doar al copiilor.