Rutele ocolitoare sunt DN 1A, Brasov - Sacele - Cheia - Valenii de Munte - Ploiesti, si DN73.
Brasov-Bran-Campulung Muscel-Pitesti-Autostrada A1-Bucuresti. Pentru ca se estimeaza un trafic aglomerat pe ruta Constanta-Medgidia-Cernavoda, se recomanda varianta DN2A Constanta-Harsova-Giurgeni-Slobozia-Urziceni-DN2 Urziceni-Bucuresti.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca traficul rutier este intens pe DN 1 (Valea Prahovei), pe sensul catre Bucuresti se circula ingreunat, in coloana, in zona localitatilor Busteni si Azuga.
Din aceste motive, Politia Rutiera a luat masura devierii temporare a circulatiei autovehiculelor de pe DN1 pe urmatoarele rute ocolitoare:
DN 1A Brasov - Sacele - Cheia - Valenii de Munte - Ploiesti.
DN73 Brasov-Bran-Campulung Muscel-Pitesti-Autostrada A1-Bucuresti.
Centrul INFOTRAFIC informeaza ca si astazi se va monitoriza traficul auto, pe principalele drumuri spre mare si munte, din elicopter, pentru a se urmari modul in care se desfasoara circulatia si pentru a le transmite informatii utile echipajelor de la sol, care pot interveni prompt in caz de necesitate, iar dispozitivul de agenti va fi suplimentat corespunzator, cu forte de sprijin din judetele tranzitate.
Se va actiona, in principal, pentru combaterea neregulilor care au dus, in ultima perioada, la producerea unor grave accidente de circulatie: viteza excesiva sau neadaptata conditiilor de trafic, oprirea nejustificata pe banda de urgenta si neasigurarea la schimbarea directiei de mers.
In ultimele 24 de ore, au fost inregistrate 26 de accidente grave, soldate cu 5 morti si 24 de raniti.
Le recomandam celor care vor circula pe autostrada sa foloseasca, mai ales, prima banda de circulatie si le atragem atentia cu privire la deplasarea cu viteza si efectuarea neregulamentara a depasirilor, reamintindu-le, totodata, interdictia utilizarii ori stationarii pe banda de urgenta.
Si pentru ca se estimeaza un trafic aglomerat pe ruta Constanta-Medgidia-Cernavoda, se recomanda varianta DN2A Constanta-Harsova-Giurgeni-Slobozia-Urziceni-DN2 Urziceni-Bucuresti.
In scopul evitarii traversarii municipiului Ploiesti, pot fi utilizate centurile ocolitoare, in principal cea de est. Cei care au ales pentru deplasare varianta clasica, pe Valea Prahovei, pot ca de la Sinaia sa circule si pe DN71 Sinaia - Fieni - Targoviste - Bucuresti.