MISCAREA DE REZISTENTA: Sefa ANM anunta temperaturi neobisnuite. Ce se va intampla cu vremea de Florii si de Paste
Invitata la matinalul Marius FM, realizat la SMART FM de Marius Tuca si Marius Manole, Florinela Georgescu, directorul executiv al Administratiei Nationale de Meteorologie, a anuntat vreme schimbatoare pentru zilele de Florii si Paste.
- Sambata va fi cald, doar ca de maine seara, vremea incepe sa se schimbe. La inceput in regiunile vestice. Pentru ziua de Florii asteptam o vreme instabila. In partea de est, Moldova, Dobrogea, Muntenia, chiar si in Bucuresti vremea va fi relativ insorita. In partea de vest, insa, va incepe sa ploua inca din noaptea de sambata spre duminica, a precizat sefa ANM.
Florinela Georgescu a spus ca, la Bucuresti, in ziua de Florii vom avea in jur de 20 de grade Celsius. In vest, insa, temperaturile nu vor depasi 16 grade.
- Iar acesta este doar inceputul. Luni si marti, racirea va continua. Luni, in Capitala, vor fi 16 grade, in timp ce in nordul Moldovei vom avea ploi si 7 grade Celsius, a avertizat directorul executiv al Administratiei Nationale de Meteorologie.
Pentru marti, Florinela Georgescu a prognozat 11 grade la Bucuresti, o masa de aer rece traversand cea mai mare parte a Europei.
De miercuri, insa, urmeaza iar temperaturi de 20 de grade Celsius.
- Traditia populara se va repeta, oarecum. Este posibil ca de Paste sa avem aceeasi vreme ca de Florii. In ziua de duminica, de Paste, este posibil ca instabilitatea sa se accentueze ti sa apara din nou ploi, a conchis sefa ANM.