• Tesut adipos brun
Forma de tesut adipos care reprezinta o sursa bogata de energie si care poate fi rapid transformata in caldura. Acest lucru este folosit astfel ca turnover-ul rapid al tesutului adipos brun, echilibrand consumul excesiv de alimente si productia inutila de grasime alba (marcata prin cresterea tesutului adipos). Unele forme ale obezitatii pot fi legate de lipsa sau incapacitatea de sintetizare a tesutului adipos brun.

• Tesut adipos
Tesut conjunctiv fibros format din mase de celule grase (adipocite). El formeaza un strat subtire sub piele si se gaseste in jurul organelor interne si mai ales la nivelul coapselor si abdomenului. Serveste ca strat izolator si depozit energetic, alimentatia in exces este transformata in grasimi si depozitata in aceste celule.

• Grasime
Substanta unsuroasa care intra in componenta tesuturilor animale, vegetale, reprezentand un aliment de baza pentru organism, constituind la om si la unele animale, primul strat de sub piele, care acopera muschii.