caplimpede.ro informeaza: Noua teorie incredibila a timpului: TRECUTUL, PREZENTUL si VIITORUL exista si se petrec simultan! (Autoare: ELENA TUDOR)
O noua teorie incredibila despre fizica cuantica pare sa ia nastere, astfel ca trecutul, prezentul si viitorul exista si se petrec simultan in intregul intregul nostru univers. Chiar daca la prima vedere aceasta teorie pare desprinsa din cartile science-fiction, timpul este diferit fata de perceptia noastra de zi cu zi. Am fost invatati sa privim timpul precum o linie, pe care sunt situate in ordine trecutul, prezentul si apoi viitorul. Aceste parti ale timpului le consideram distincte, adica un moment din trecut nu poate exista in prezent sau in viitor decat sub forma unei amintiri si nu fizic. Aceasta teorie pare una invechita si total lipsita de realism. Oamenii de stiinta sustin ca timpul nu trebuie privit ca pe o linie, ci ca pe un cuantum in care se imbina cele trei parti ale sale. In acest fel, trecutul, prezentul, cat si viitorul exista in acelasi timp si se petrec concomitent. Distinctia dintre trecut, prezent si viitor este o mare iluzie, o greseala pe care oamenii au asimilat-o din pura ignoranta. Desigur, aceasta iluzie pare una extrem de convingatoare, dar realitatea reflecta o alta perspectiva a timpului, una total diferita. Interesant mai este faptul ca de-a lungul timpului au existat numerosi eruditi care au scris despre teoria timpului din perceptia cuantica. Unul dintre ei a fost Sf. Augustin de Hippo, unul dintre cei mai mari ganditori ai Antichitatii, care se intreba retoric:
- Cum pot exista trecutul si viitorul in conditiile in care trecutul a fost si nu mai exista, iar viitorul nu s-a intamplat inca?.
Pornind de la aceasta afirmatie realizam ca inca din cele mai vechi timpuri au existat oameni care au inteles ca perceptia generala asupra timpului este una gresita. Mai mult de atat, oamenii de stiinta ne spun ca intreg Universul este inca un mister, care poate aduce numeroase surprize odata cu evolutia stiintei si largirea perspectivei omului.

Surse: efemeride.ro, caplimpede.ro