Teo Trandafir este ambasadorul o'SCAR - Scoala Comerciala Austriaca din Romania, proiect educational de formare profesionala dezvoltat de Ambasada Austriei - Sectia Comerciala, impreuna cu sapte companii de renume: BILLA, C&A, Deichmann, dm drogerie markt, Hervis, HUMANIC si kika. Dani Otil, prezentator TV si blogger, sustine si el proiectul prin care elevii se pot forma ca profesionisti in meseria de comerciant-vanzator.
Ca parinte, stiu cat de important este sa asiguri unui copil un start bun in viata si o perspectiva sanatoasa asupra viitorului. In ziua de azi, tot mai multi tineri isi doresc sa ajunga repede in pozitii importante, fara sa tina cont ca totul porneste de la o baza solida care trebuie formata la timp. Tocmai acest lucru am vrut sa-l transmit elevilor: cu cat inveti mai devreme sa muncesti serios pentru ceea ce-ti doresti, sa fii profesionist, cu atat mai sigur este drumul catre succesul tau. De cele mai multe ori, copiii au nevoie sa fie indrumati, sa le fie deschisi ochii asupra oportunitatilor. Asta am facut si eu, ca ambasador al acestui proiect care da un suflu nou invatamantului profesional din Romania, a declarat Teo Trandafir.
Uneori, in loc sa experimentezi de unul singur si sa descoperi mai tarziu ca ai fi avut nevoie de indrumare, mai bine inveti de la un profesionist cum se face. Asta e lectia cu care vreau sa ramana copiii de la mine. Elevii care vor urma cursurile Scolii Comerciale Austriece din Romania au sansa sa invete meserie de la cei mai buni profesionisti din domeniu si, astfel, sa ia startul in cariera inaintea altora de aceeasi varsta cu ei. In plus, datorita beneficiilor acestui proiect, au ocazia sa descopere independenta financiara imediat ce parasesc bancile scolii si se pot angaja in companii, a afirmat Dani Otil.