La data de 28 octombrie 2010, ora 07.30, lucratori din cadrul Sectiei 15 Politie - Biroul de Investigatii Criminale i-au identificat si prins pe P. TUDOR de 19 ani, C. FLORIN de 19 ani si C. TEODOR de 19 ani, toti din Bucuresti, care, la data de 20.10.2010, ora 14.00, au incercat sa-l deposedeze prin violenta si amenintare cu un pistol, purtand cagule pe fata, pe un barbat de 30 de ani din Bucuresti, curier la o societate comerciala, de un plic expediat de o societate comerciala din municipiul Cluj, pe numele unui barbat din Bucuresti.
Cu ocazia cercetarilor efectuate s-au stabilit urmatoarele: la data de 16.10.2010, P.TUDOR a contactat pe un site o persona care oferea spre vanzare un lant din aur cu medalion, in greutate de 54 grame si a stabilit ca obiectul in cauza sa-i fie livrat prin curierat la o adresa din str. Tulnici, sector 4, pe un nume fictiv, contravaloarea acestuia in suma de 5000 RON urmand a fi achitata la livrare si mentiunea clara de a fi contactat telefonic de curier inainte de livrare, indicand un numar de contact.
La data de 20.10.2010, conform intelegerii P. TUDOR a fost contactat de catre curier, stabilindu-se modalitatea de livrare a obiectului comandat.
Avand certitudinea ca tranzactia se va realiza P. TUDOR i-a contactat pe C. FLORIN si pe C. TEODOR si impreuna au stabilit sa il deturneze telefonic pe curier, de la adresa comunicata initial la o alta adresa din str. Raul Sadului, sector 4, loc unde urma sa-l deposedeze de colet, folosind pentru aceasta cagulele, un pistol cu aer comprimat si un baston telescopic din metal, pe care si le procurasera anterior.
Conform scenariului de mai sus, la data de 20.10.2010, ora 14.00, curierul l-a sunat pe P. TUDOR, informandu-l ca a ajuns la locatia indicata si ca urmeaza sa urce la etajul 7 cu liftul.
C. TEODOR, aflandu-se postat la intrarea in bloc i-a anuntat telefonic pe ceilalti doi ca victima se afla in lift si pot actiona fara probleme.
Astfel, la momentul in care curierul a ajuns la etajul 7 şi a deschis usa liftului a fost intampinat de P. TUDOR si C. FLORIAN, ambii purtand cagule pe fata, primul avand asupra sa un baston telescopic din metal si celalalt inarmat cu un pistol, a fost lovit cu bastonul telescopic in fata si amenintat cu pistolul, cerandu-i-se coletul in cauza.
Din cauza faptului ca victima a tipat sa nu-l omoare ca nu are asupra sa bunul in cauza deoarece acesta a fost lasat in masina, dar si pentru ca cetatenii din bloc au fost alertati de catre tipetele victimei, cei doi suspecti au parasit locul faptei, abandonand victima.
Cu ocazia efectuarii perchezitiilor domiciliare efectuate la cei 3 suspecti au fost gasite pistolul, cagulele, manusile, precum si bastonul telescopic din metal pe care acestia le-au folosit.
Cercetarile sunt continuate de lucratorii Sectiei 15 Politie cu suspectii in stare de retinere, pentru savarsirea infractiunii de tentativa la talharie, respectiv complicitate la infractiunea de tentativa de talharie, precum si pentru stabilirea intregii activitati infractionale a acestora si legalitatii detinerii pistolului gasit cu ocazia perchezitiei domiciliare.