Zeci de politisti locali craioveni au luat cu asalt ieri statiile de taxi din Craiova, intr-o razie de amploare desfasurata in colaborare cu functionarii Serviciului Transport Public Local si Siguranta Circulatiei din cadrul Primariei Craiova.
"Actiunea a fost realizata in urma numeroaselor sesizari primite de la cetateni atat la nivelul Politiei Locale, cat si al Primariei Craiova, in sensul ca exista persoane care practica activitatea de taximetrie fara a detine autorizatiile necesare, dar si cu privire la faptul ca taxiurile nu isi respecta statiile special amenajate, ba, mai mult, blocheaza si statiile de transport in comun", a declarat Octavian Mateescu, directorul Politiei Locale Craiova.
Oamenii legii au gasit cele mai multe nereguli si au aplicat cele mai multe sanctiuni in statiile de taxi de la Rotonda, Spitalul de Urgenta si Banie. Printre cei verificati au fost descoperiti si 17 taximetristi-pirat. Alti 72 au fost sanctionati cu amenda si cate doua puncte de penalizare pentru ca stationau pe trotuare, treceri de pietoni sau in statiile de autobuz, in afara statiilor de taxi amenajate special. In fata complexului Banie, taximetristii blocasera poarta de acces, iar la Spitalul de Urgenta Craiova ingreunau intrarea si iesirea ambulantelor. Tot in poarta stationau taximetristii si la Piata Centrala, fortandu-i pe oameni sa faca slalom printre masinile lor, care nu aveau ce cauta in acele zone. Totalul amenzilor aplicate doar miercuri dimineata de politisti depasea 23.000 de lei.
"Actiunile de acest gen vor continua, iar taximetristii nu trebuie sa inteleaga ca am pornit o campanie impotriva lor. Noi nu le cerem decat sa respecte legislatia in vigoare", a precizat directorul Mateescu.