Piata Taraneasca organizeaza din 10 pana in 12 iunie 2016 la Targul lui Ciresar. Producatori cu produse naturale si produse traditonale, mesteri vestiti, artizani si colectionari de antichitati, tineri artisti si bucatari priceputi, cu totii va asteapta de vineri pana duminica, in curtea interioara a Muzeului Național al Taranului Roman, cu lucruri mestesugite si bucate fel de fel. Accesul se face prin Intrarea Monetariei si intrarea este libera!
Puteti targui ii si tesaturi mai vechi si mai noi, icoane si obiecte din lemn si sticla, plante de leac de pe plaiurile Dambovitei, cosmetice naturale, mobilier taranesc si obiecte vechi, podoabe si jucarii realizate manual, obiecte crosetate sau podoabe din lana impaslita, bijuterii si vestimentatie, obiecte din lemn folositoare unei gospodarii. Mesterii si artizanii vor lucra la fata locului pentru a va impartasi din maiestria lor. Se va coase, impleti, se va ciopli, se va picta, se va insira, se vor lucre obiecte din piele si se vor realiza bijuterii si podoabe, dupa tehnici traditionale si nu numai.
Mai gasiti de-ale gurii: prajituri de casa si cofeturi, dulceturi si siropuri, branzeturi si afumaturi, miere si pastura, placinte fel de fel, fructe si legume proaspete, turta dulce si covrigi, vin de Panciu si tuica bio de la Cuca, poale-n brau si aliverci preparate pe loc, cozonaci domnesti, ciocolata de casa si dobos, dar si mancare gatita, cum ii sta bine unei piete taranesti autentice. Din meniu: sarmalute cu varza noua, gulas cu carne de vita, fasole cu ciolan, bors de peste, friganele cu carne de miel si legume.
Va asteptam deci, de vineri, 10 iunie pana duminica, 12 iunie, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman! Programul este intre orele 10 si 18 si intrarea este libera!